banner488

Çine Belediye Kasım Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Çine Belediye Kasım Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
banner496
Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in Başkanlığında, Çine Belediyesi Yeni Fen İşleri Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda bir ek gündem maddesi ile 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Meclisi Kasım 2017 dönemi olağan toplantısında;  İlk madde Muhtarlık İşleri Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliği ile Mezarlıklar Müdürlüğü’nün görev ve çalışma yönetmeliği meclis üyelerine sunularak oy birliği ile kabul edildi.

“Projede Risk Almamız Gerek”

İkinci gündem maddesi; Belediyemize ait Soğancılar Mahallesi 91 ada 39 parsel, Cumhuriyet Mahallesi 18 ada 10 parsel, Cumhuriyet Mahallesi 17 ada 1 parsel sayılı taşınmazlar ile Karakollar Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:67’de bulunan kantarın 10 Yıl süre ile kiraya verilmesi konusunun da açıklama getiren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, tarımsal kalkınma ile ilgili bir projelerinin olduğunu söyledi.  Başkan Dinçer, “Cumhuriyet Mahallesi’nde çiçekçilik serasının yapıldığı yer, onun karşısında otel olarak başladığımız yer ve onun arkasında bulunan 160 dönümlük bir arazi. Çine tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Bununla ilgili ‘Tek Köy’ adlı bir tarım proje yapmayı düşünüyoruz. Projede 10 yıl süre ile bu yerlerin kiraya verilmesi için encümene yetki vermenizi talep ediyorum. Sponsorlarımız olacak, ulusal bankalar, ulusal traktör bayi satıcıları, firmalar gibi ona yakın sporlar olacak. Bu yerler birebir ihtiyacımız olan yerler değil. Çine’mize çok ciddi miktarlarda sponsor ve ekonomi girişi olurken ayrıca ilçemizin tanıtımında çok faydalı olacak. Yüzde 51’lik hissesi Çine Belediyesine ait olmasını düşündüğümüz bir şirketin,  yüzde 49 hissesi ise proje içerisindeki firmaların olduğu anonim şirketi olacak. Söz hakkı belediyemizin olacak, gerekirse istenildiği vakit iptal edinilebilecek. Sözleşmenin içerisinde maddelere ‘6 ay içinde hiçbir faaliyet gelişmezse kira sözleşmesi iptal olacak.’ Kriterlerini hep birlikte belirleyebiliriz. 365 süren bir fuar gibi düşünün. Zor bir proje ama biz Çine’nin geleceği açısından burada bu riski almamız gerektiğini düşünüyorum. Bana inanıyorsanız yardımcı olun hep beraber bu riskin altına imzamızı atalım” şeklinde ifade etti.

“Süreyi Kısaltalım, Önümüzü Görelim”

AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Doğan söz alarak, “Tarımsal Kalkınma Projesi dahilinde yapılacak olan bu işlerin Çine’mize çok faydalı olacağını inanıyoruz. Ama bir ÇİPAŞ gibi olması bizi üzebilir ileride. 10 yıllık süre çok uzun bir süre, süreyi kısaltalım, önümüzü bir görelim. Ayrıca anonim şirket sermaye artımına gittiğinde belediye hissesini aşağı çekebilir. Bununla ilgili önlem almamız gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Projeye ilişkin gündem maddesi AK Partili belediye meclis üyelerinin kabul oyu vermemesine rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

“CHP’li ve AK Parti’li Üyelerden Farklı karar”

Üçüncü gündem maddesi; Çine Akçaova Mahallesi sınırları içerisinde yeni mahalleler kurulması konusunun Başkan Yardımcısı Mehmet Yavaş, Büyükşehir’den daha çok yardım alabilmek için Akçaova’daki 1 mahalle sayısının Akçaova Cumhuriyet, Akçaova Orta Mahalle ve Akçaova Bekarlar Mahallesi olarak 3’e çıkarılabileceğini söyledi.

“Mahalle Sayısını 3’e Çıkarmanın Amacı Ne?”

AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi İsmail Çerçi söz alarak, “Üç mahalleye döndük amaç ne? Akçaova’da toplam bir kilometre yolun 4 kilometre genişlikteki yolun maliyeti 100 bin lira. Bir kere yapıldığında 10, 20 yıl idare eder. İki muhtarın devlete yıllık maliyeti 50 bin lira. 10 yılda 500 bin lira. Gerek var mı? Asfalt için mahalleleri ayırmanın bir anlamı yok, bir insan yaşamıyor zaten” dedi.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, devletin güçlü olduğunu ifade ederek, “Hiç çalışmayan ihtiyacı olan insanlara bile karşılıksız para veriyor. İki muhtar da çalışsa sakıncası mı olur?” dedi. Akçaova’daki mahalle sayısı 3’e çıkarılmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülmesi için AK Parti meclis üyeleri gündem maddesini red oyu kullanırken, üçüncü gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Dördüncü ve beşinci maddeler; 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan hükümlerinde değişiklik yapılması komisyona sevk edilmesi ve Belediyede çalıştırılmak istenen tam zamanlı sözleşmeli Gıda Mühendisinin ücretinin tespiti bütçe komisyonuna sevk edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

“Yaşlı Bakım Evi Yapılacak”

Altıncı gündem maddesi; Cumhuriyet Mahallesi 561 Ada 1 Parsel Sayılı taşınmaz üzerinde bulunan şerhin kaldırılması ile ilgili Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Yaklaşık 5 yıl önce adliye binası yapılmaz üzere bu yeri maliyeye devretmiştik. Adliye binası Hükümet Konağı’nın yanında olacağı için hükümetimiz tarafından buraya yaşlı bakım evi yapılmak isteniyor. Çine Belediyesi’nin arsaları 50 bin kişinin kullanabileceği, hepimize lazım olabilecek, topluma yararlı bir proje olduğu için destek vermek istiyoruz” şeklinde konuştu. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Ek gündem maddesi ;Çine Belediyesinin Çine Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Zeytinyağı Fabrikasının zeytin sıkım fiyatlarının ve natürel organik zeytinyağı litre birim fiyatlarının belirlenmesi plan bütçe komisyonuna sevk edilmesi oy birliği ile kabul edildi.







Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472