banner488

Çine ADD, Prof Dr. Bahriye Uçok'u andı

Çine ADD, Prof Dr. Bahriye Uçok'u andı
banner269
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çine Şube Başkanlığı, 6 Ekim 1990 tarihinde evine gelen kargo paketinin içinde bulunan bombanın patlamasıyla hayatını kaybeden İlahiyatçı Prof. Dr. Bahriye Üçok'u ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Prof. Dr. Bahriye Üçok, Kemalist Devrim'in yaratmak istediği aydın kadın modeli olduğunu dile getiren yazılı basın açıklaması;

“Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının ardından devrim karşıtı sürecin başlamasıyla birlikte Cumhuriyetin temel niteliklerine, Atatürk ilke ve devrimlerine, özellikle Türkiye’de kadın haklarının, medeni eşitliğin, bilimin temeli olan laikliğe yönelik her türlü saldırı giderek artmış ve son yıllarda da doruk noktasına ulaşmıştır. Ne var ki, içinden geçtiğimiz süreçte Türk milleti için kurtuluş yolunun Atatürk ve O’nun devrimleri olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Halkın dinsel inançlarını sömüren tarikat ve cemaatlerin giderek güçlendiği bir dönemde Türkiye 15 Temmuz Amerikancı FETÖ darbesiyle karşı karşıya kalmıştır. Eğitimin, toplumsal yaşamın çağdaşlıktan ve bilimsellikten hızla uzaklaştırılmaya çalışıldığı bir ortamda, Bahriye Üçok gibi cumhuriyet aydınlanmasını temsil eden değerlerimizi her zamankinden daha fazla arıyor, özlüyoruz.

Prof. Dr. Bahriye Üçok, Kemalist Devrim’in yaratmak istediği aydın kadın modeliydi, bir cumhuriyet kadınıydı. Şüphesiz ki O’nun ölüm emrini verenler, pusuları kuranlar Türkiye’yi Sevr Antlaşması’ndan bu yana parçalayıp yok etmek isteyen emperyalizm ve onun yerli işbirlikçileridir. Bu aydınlanma düşmanları, önlerindeki en büyük engel olarak laikliği görürler. Fakat bilmelidirler ki Türk milleti ve Atatürk gençliği Bursa Nutkundan, Gençliğe Hitabeden aldığı görev ve Nutuk’tan çıkardığı dersler ile Kemalist Devrim’in rotası olan laikliği savunma ve koruma kararlılığını ne pahasına olursa olsun sürdürecektir. Ve onlar, iyi bilmeliler ki, tarihsel – toplumsal belleğimizin bir kenarında silinmeyecek biçimde yazılıdırlar. Emperyalizmin ve tetikçilerinin, gerici ve bölücü odakların karşısında tam bağımsız demokratik Türkiye mücadelemize devam ediyoruz. Bu mücadelede Bahriye Üçok gibi kararlı ve cesur olanlara ne mutlu!

Ne mutlu Türkiye laiktir laik kalacak diyebilenlere!”

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2016, 14:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472