banner488

Çiftçilerin, ÇMKB’na Açtıkları Dava Sonuçlandı

Çiftçilerin, ÇMKB’na Açtıkları Dava Sonuçlandı
banner269
Çine Çiftçi Malları Koruma Başkanlığına aidat ödememek için 12 çiftçinin kuruma açmış olduğu mahkeme sonuçlanırken, 2 bin üye ayrılmak istediklerini belirten dilekçeleri de geçersiz sayıldı.

Çine Çiftçi Malları Koruma Başkanlığının vermiş olduğu hizmetlerden yararlanmak istemeyen 2 bin çiftçi dilekçelerini kuruma verirken bunlardan 12 çiftçide korkuma aidatı ödemek için kurumu mahkemeye verdi. Mahkeme soncunda 2 bin çiftçinin dilekçesi geçersiz sayıldı. Çine Çiftçi Malları Koruma Başkanı Kadir Erdoğan yaptığı basın açıklamasında; “Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı resmi kurumdur. Dernek, oda, tüzel kişilik vesaire değildir. Kurumumuz Türkiye Cumhuriyeti Kanunları gereği 02.07.1941 tarihinde kurulmuş 4081 Sayılı Kanuna uygun olarak işlevini yapmaktadır. Tarımsal arazisi olan herkes zorunlu Çiftçi Malları Koruma mükellefidir. Çiftçi Malları Koruma Başkanlıkları kanunla kurulmuştur. Bilindiği gibi kanun çıkarma ve kanunları iptal ederek yürürlükten kaldırma görevi yüce meclise ait bulunmaktadır. Bunun dışında bazı kişiler ve kuruluşların koruma aidatları ödemelerinin geciktirmeye çalışılmasının sadece siz arazi sahiplerinin aleyhine olacağı zorunlu olarak çok yüksek miktarda ödemede bulunacağınızın kaçınılmaz olduğu bir gerçektir. Şöyle ki; Çiftçilerimizden koruma istemedikleri yönünde dilekçeler ile kurumumuza başvuruda bulunmuşlardır ve bu çiftçilerimizden 12 çiftçimiz Kurumu koruma aidatı ödememek için mahkemeye vermiştir.

Kurumumuz 4081 sayılı kanuna uygun olarak, Valilik ve de Kaymakamlık makamının emirleri doğrultusunda hareket etmektedir. Kanunları iptal ederek yürürlükten kaldırma görevi Türkiye Büyük Millet Meclisince (TBMM) yapılır ve değiştirilir. Kişiler ve kuruluşların böyle bir yetkisi yoktur. Kanun yürürlükten kaldırılmadığı sürece koruma aidatlarının ödenmesi yasal bir zorunluluk olarak devam edecektir. Ödeme yapmayan çiftçilerimiz için 6183 sayılı Amme Alacakları kanunu maddesi uygulanacaktır. Bu açıklamalar doğrultusunda kurumumuza dilekçe ile başvuruda bulunan çiftçilerimizin dilekçeleri gelen mahkeme sonucuna göre çiftçilerin dilekçeleri geçersizdir. Çiftçilerimiz 2017 yılı koruma aidatlarını ödemeleri hususunda, Çiftçi Malları Koruma Başkanı olarak çiftçilerimizin zor durumda kalmamaları için bu bilgilendirmeyi kamuoyu ile paylaşmayı kendime bir borç biliyor ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Selim okur
Selim okur - 3 yıl Önce

Danıştay idari dava daireleri kurulu 4081 sayılı kanun kapsamındaki koruma hizmetlerinden ayrılmak istemiyle yapılan başvuruların, çiftçiler tarafından alınan koruma tedbirlerinin ne olduğu ya da olması gerektiği irdelenmeksizin, bir zarara uğramaları halinde koruma sandığığından herhangi bir tazminat ödenmeyeceği koşuluyla kabul edilmesi gerektiğine karar vermiştir... günümüz koşullarında bir işe yaramayan çmķb kapatılmalıdır...

Ramazan ôzyapucu
Ramazan ôzyapucu - 5 yıl Önce

Kanun cıktıgında jandarmaya baglıydı şimdi

SIRADAKİ HABER

banner472