banner488

Çiçek üreticileri, bayram önü sevindi

Çiçek üreticileri, bayram önü sevindi
banner269
Aydın Büyükşehir Belediye ve Çine Belediye’sinin ortaklaşa yürüttükleri projede çiçek üreticilerine bayram öncesi ödeme yapıldı. Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri, bayram sevincini yaşadı. 

Mutaflar Mahallesi’nde Çine Belediyesi’ne ait kahvede toplanan Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri çiçek teslimatlarını yaptıktan sonra bayram önü Başkan Dinçer’in ricası üzerine üreticilere ödeme yapıldı. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri çiçekleri özenle yetiştirerek Aydın Büyükşehir Belediyesine teslim ettiklerini ve üreticilerimizi sevindirmek için emeklerinin karşılığını bayram önü vermek istediklerini söyledi.
 
Üreticilerimizin emeklerinin karşılığını bayram önü almalarını amaçladık diyen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “2014 yerel seçimlerin ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun da desteğiyle Çine’de süs bitkileri üretimini başlattık. İlçemizde özellikle Mutaflar Mahallesi’ndeki vatandaşlarımızın bu konuda alt yapılarının olması bizim işimizi daha da kolaylaştırdı. Projeyi Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na götürdüm, Başkanım eğer Park Bahçe ve Refüjlerinizde kullandığınız süs bitkilerini bizden almayı düşünürseniz bende ilçemde özellikle bayan üreticilerimle bu projeyi hayata geçirebilirim. Hem istihdam sağlamış oluruz hem ilçe ekonomisini hareketlendirmiş oluruz dedim. Sağ olsun ilgili birimlere talimatını verdi. Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifini yeniden işler hale getirdik. 2 aylık bir süreçte kademe kademe üretilen çiçekleri Büyükşehir’e teslim ettik, toplam 1 milyon 510 bin park bahçe çiçeği ve 60 bin torba çiçeğin dikimlerini gerçekleştirdiler. Ben öncelikle bu desteğinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyorum bize bu projede destek oldular. Bayram öncesinde de üreticinin ücretlerinin bir kısmının ödenmesi için rica ettim. Ödemelerini Perşembe akşamı gerçekleştirdik. Amacımız Ramazan Bayramı öncesinde emeklerinin karşılığını almalarıydı. Bu sayede onlar para kazandılar, ilçe esnafımızdan bayram öncesi alışveriş yapacaklar onlarda kazanacak” dedi.
Bayanlarımız bana güven verdiler diyen Dinçer, “Üreticilerimize de özellikle bayan üreticilerimize çok teşekkür ediyorum, bu projede bizi yalnız bırakmadılar aynı zamanda bilgi ve becerileriyle bu projeyi başarılı bir şekilde tamamladılar ve bana güven verdiler. Bundan sonra bende onlar için bu konuda pazar bulmaları için elimden geleni yapacağım. Biz onların önünü açacağız, onlar üretecekler hep birlikte Çine’ye bir kazanç kapısı daha açacağız. Her zaman söylüyorum bizim Bayındır’dan veya Bademli’den hiçbir farkımız yok istedikten sonra başaramayacağımız bir şey yok” şeklinde konuştu.






Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472