banner488

CHP’den Milli Mücadele'nin 100. Yılına Özel Konser

CHP’den Milli Mücadele'nin 100. Yılına Özel Konser
banner269

CHP Çine Gençlik Kolları, 19 Mayıs'ın 100. yılına özel "Milli Mücadelenin 100. Yılı etkinliği" gerçekleştirdi.

CHP Çine Gençlik Kolları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da başlattığı Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla Kuvay-i Milliye Parkında Fuat Behçet konseri düzenledi. Dinleyicilerin alkışlarla ve bayraklarla eşlik ettiği konsere Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, İYİ Parti İlçe Başkanı Derya Kamil Karaca, CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok ve CHP Çine İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sosyal Kılıç, partililer ve vatandaşlar katıldı.

“Cumhuriyetimize Sahip Çıkacağız”

19 Mayıs 1919'da tarihte önemli bir dönüm noktası olduğuna değinen CHP Çine ilçe Gençlik Kolları Başkanı Sosyal Kılıç, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı milli mücadelemiz tarihte büyük bir önem arz etmektedir. Cumhuriyetin temellerini İstanbul'dan, Samsun'a çıkan Bandırma vapurunda atılmıştır. Milletimizin Kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesini o gün başlamış ve o gün kazanılmıştır. Anadolu insanının esaret ile yaşayamayacağını o gün anlaşılmıştır. Biz gençlere emanet edilen Cumhuriyet’e sahip çıkacağımızı söz veriyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum. Anadolu'nun isimsiz kahramanlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Gençlik Kolları ve kendi adıma 19Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi.

“Özde Duygularla Anıyoruz”

‘Gençlik, gelecek demektir’ diyerek sözlerine başlayan CHP Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, “Türk genci; Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların en büyük güvencesidir. Sevgili gençler, siz Türk’e istiklal aşkını veren Kara Fatmaların, Nene Hatunların, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen Sütçü İmamların Hasan Tahsinlerin, siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Atatürklerin soyundansınız. Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki, sizler Atatürk'ün eserlerinin temel taşırsınız. Sözde değil bu özde duygularla ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz gençlerimizin bayramını kutluyoruz” şeklinde konuşta.

“Nice Yüzyıllara”

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Bundan 100 yıl önce Milli Mücadelenin ilk kıvılcımı, ilk temeli Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından atıldı. Ulu Önderimiz 19 Mayıs’la ilgili ‘ Bu gün benim doğum günüm’ demiştir. Bizlerde Türkiye Cumhuriyetinin yüzyıllarca süreceğinin sözünü veriyorum. Nice yüzyıllara" dedi.

"Her Şey Çok Güzel Olacak"

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Atatürk Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet etti. Bizler çalıştık, zamanı geldi taşın altına elimizi soktuk, Türkiye’nin en sıkıntılı günlerinde bazı görevler aldık, bu görevlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. O dönemler bayramlar bayram gibi yaşanmıyordu, okulların içine sıkıştırılmıştı. Birkaç yıldır artık eski bayramlar gibi 23 Nisanlar, 19 Mayıslar görmeye başladık. Bunları görmeye devam edeceğiz. Gençler sizlere şunu söylemek istiyorum ‘çalışın’ bir daha dönemlerde sizler belediye başkanları, milletvekilleri, cumhurbaşkanları sizler olacaksınız. Bu ülkeyi daha ileri götüreceksiniz. Buna inanın ve çalışın ‘Her şey çok güzel olacak’. Bayramınız kutlu olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2019, 00:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472