banner488

CHP Milletvekili Baydar Gazi Oktay’ı Ziyaret Etti

CHP Milletvekili Baydar Gazi Oktay’ı Ziyaret Etti
banner496
CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Afrin Operasyonunda gazi olan Çineli Jandarma Komando Uzman Çavuş Hakan Oktay'ı ziyaret etti. Milletvekili Metin Lütfi Baydar, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin aldığı kararlarla ilgili olarak Türkiye’nin güvenliği açısından yaptığı uygulamaları, Türkiye Cumhuriyetini kuran Cumhuriyet Halk Partisi olarak kesinlikle destekliyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP Çine İlçe Teşkilat Başkanı Tayfun Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mert Korkut beraberinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatında geçtiğimiz günlerde Afrin kırsalı Hac Bilal Köyü Kel Tepe bölgesinde PKK/YPG'li teröristlerle çıkan, 8 askerin şehit olduğu çatışmada yaralanan 13 askerden birisi olan Çineli Jandarma Komando Uzman Çavuş Hakan Oktay'ı baba ocağında ziyaret etti. Milletvekili Baydar Gazi Hakan Oktay’a ve ailesine geçmiş olsun dileklerini ileterek, ”Vatan toprağı bölünmesin vatanım bölünmesin diye Afrin’de görev yapıyorsunuz. Bir Türk askerinin en önemli görevi asla ve asla öleceğini bilse bile Türk Bayrağı yere indirmez, ezan sesi bizim birliğimizin bütünlüğümüzü anlatır. Savaş meydanında kurulurken Cumhuriyet Halk Partisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk vatan, bayrak ve ezan sesi üzerine kurduğunu ifade etmiştir” diyerek üç defa öperek alnına koyduğu Türk Bayrağı’nı Hakan Oktay’a hediye etti.

“TSK’nın aldığı kararları, CHP olarak destekliyoruz”

Mehmetçiğimizin kahramanlıklarını Türk Milletinin unutmaması gerekiyor diyen CHP Milletvekili M. Lütfi Baydar, “1986-1998 harekatında 12 sene Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yaptım. Birçok kahraman evladımızı tedavi ettim, ne eziyetler çektiğinizi, neler yaptığınızı biliyorum. Bu ciddi bir kahramanlıktır, yüreksiz adamın işi yoktur. Bu kahramanlıkları Türk insanının unutmaması lazım. Alınan karar hükümetin kararı değildir, bu bir devlet kararıdır. Devletin bu anlamda kendine yönelik olarak özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin aldığı kararlarla ilgili olarak Türkiye’nin güvenliği açısından yaptığı uygulamaları, Türkiye Cumhuriyetini kuran Cumhuriyet Halk Partisi olarak kesinlikle destekliyoruz. Afrin Harekatı da terör mücadele açısından önemli bir harekettir, yapılmalıdır, doğrudur, hatta geç kalınmıştır. Bizim Güney sınırımız teröristlerin kol gezdiği, gidip geldiği bir yer olmamalıdır, güvenli olmalıdır. Suriye, Irak ve İran gibi sınırlar Türkiye’nin etrafının her an bu tip terör olaylarının olacağının göstergesidir. Biz bu devletin güvenlik politikasında aldığı kararları tabi ki destekleyeceğiz. Bizim derdimiz Mehmetçiğimizin burnunun kanamaması, sağ salim dönmesi. Bugün Afrin Harekatı’nın 57. Gün 45 şehidimiz var. El Bab’ta da 74 şehidimiz vardı. Allah askerimizin yardımcısı olsun. Önemli olan bu terör olaylarının olacağı ortamın yaratılmayacağı bir dış politika izlenmesi. Atatürk’ün ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesi çerçevesinde komşularımızla iyi geçinecek ortamı tekrar yaratabilmek içinde CHP iktidarına ihtiyaç var. O politikayı biz uygularız, herkesle kavga ederek bir yere gidemezsiniz. Gücümüzü göstereceğiz, gücümüzden millet korkacak. Türkiye’nin istenildiği zaman kendisine kafa tutulacak bir ülke olmadığını herkesin anlaması gerek. Türk Silahlı Kuvvetleri gereken bilgi, beceriye sahiptir gereğini yapacaktır mutlaka” dedi.

Gazi Hakan Oktay, Milletvekili Baydar ve beraberindekilere ziyaretleri için teşekkür ederek bulunduğu bölge ile ilgili sohbet etti. 





























Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018, 04:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472