banner488

ÇDH’nde Eforlu EKG Cihazı Hizmete Girdi

ÇDH’nde Eforlu EKG Cihazı Hizmete Girdi
banner269
Çine Devlet Hastanesi'nde 'Eforlu EKG Cihazı' hizmete girdi. Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Engin Tetik, ilçedeki hastalara en iyi sağlık hizmetini vermek ve başka hastanelere gitmelerine gerek kalmadan Çine Devlet Hastanesi’nde en kaliteli sağlık hizmetini vermeye çalıştıklarını söyledi.

Hastanede 'Eforlu EKG Cihazı' ile hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Engin Tetik, ”Çine Devlet Hastanesi olarak hizmet kalitemizi ve hastalarımıza en kaliteli tedavi imkanlarını artırmak adına Eforlu EKG Cihazımı aldık ve hizmete girdi. Bu cihaz ile kalp hastalarımıza daha kaliteli hizmet verebileceğiz. Eforlu EKG cihazı ile yapılan test özellikle kalp-damar tıkanıklığı tespitinde yol gösterici olacaktır. Bu cihazın hastanemize kazandırılması noktasında başta Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

Alt Sınır 40 Yaş

Çine Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mithat Selvi, Eforlu EKG testinin hastalara hangi şartlarda uygulanacağı hakkında bilgi verdi. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mithat Selvi, “Kalp muayenelerinin sonunda Eforlu EKG cihazımız stres testi kapsamında kullanılıyor. Kalbi daha çok egzersiz yoluyla yorarak oksijen ihtiyacını artırmak suretiyle kalp-damar tıkanıklıklarının teşhisinde, takibinde öncelikli olarak kullanılan bir test. Kalp yetmezliği hastalarında, kalp kapak hastalarının değerlendirilmesi ve takibinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Kalp-damar hastalıkları konusunda Eforlu EKG testinin avantajı pratik bir şekilde bize hızlıca sonuç vermesi.  Acil Servise kalp krizi kuşkusuyla gelen hastalarımızı muayene ettikten sonra bu cihazımızla hızlı ve emniyetli sonuç alma imkanımız olacak. Cihazımızın erkek hastalarda duyarlılığı yüzde 70-80’lere ulaşarak, kalp damar hastalarında kriz ve altta yatan bir kalp-damar hastalığı olup olmadığını hızlı ve net şekilde belirlemiş olacağız. Genellikle test alt sınırı 40 yaşın üzerindeki hastalara uygulanıyor, üst sınır yok, daha genç hastalara uygulanmıyor. Tabi bu testtin her hasta için uygun olduğunu söyleyemeyiz, bir takım kullanılmaması gereken durumlar da var. Herhangi bir ortopedik cerrahi geçirmemiş, günlük aktivitelerini yerine getiren insanlar için bir risk değerlendirmesi yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Selvi, hipertansiyon, şeker hastalığı, kolesterol, ailede kalp damar hastalığının varlığı ve tütün ürünlerinin kullanımı gibi risk faktörlerini taşıyan hastalarda Efor EKG testinin kalp damar hastalığı açısından bir tarama testi olarak da tercih edildiğini belirtti.

Diyaliz Binası, Ekim Ayında Faaliyete Geçecek

Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Engin Tetik, Çine Devlet Hastanesi bahçesinde Diyaliz Binası inşaatının yüzde 80 oranındı tamamlandığını  ve en geç bir ay içerisinde faaliyete geçeceklerini söyledi. Çine ve Karpuzlu’da olan diyaliz hastalarının Aydın’a gitmek zorunda kalmayacaklarını belirten Tetik, “Hastanemiz adına başta Diyaliz Binasının tamamının yapımını üstlenen Kaltun Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer’e, Kamil Tuncer’e ve tüm gelişmeleri yakından takip ederek eksiklerimiz ve ihtiyaçlarımız hususunda daima desteğini esirgemeyen Sayın AK Parti Aydın Milletvekilimiz Mustafa Savaş’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.









Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472