banner488

Çanakkale Şehitleri Kuvayi Milliye Parkı’nda anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü dolayısıyla bu toprakları vatan yapan şehitlerimiz Çine’de de şükran ve minnetle anıldı.

banner496

Çine’de Kuvayı Milliye Parkı Şehitler Anıtı’nda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Protokol tarafından Şehitler Anıtı’na çelenk konuldu.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan Çine Anadolu Öğretmen Lisesi’nin düzenlediği anma programında, öğrencilerin  okuduğu şiirler ve oratoryo davetlilere duygulu anlar yaşattı.

Düzenlenen törene Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Cemalettin Giden, Çine Cumhuriyet Savcısı Şükrü İpek, ADÜ ÇMYO Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Okan Atay, daire amirleri, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve odaların başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş da katıldı. 

Günün anlam ve önemine ilişkin olarak konuşma yapan Çine Anadolu Öğretmen Lisesi Tarih Öğretmeni Aynur Aytar, “Çanakkale düşman kuvvetlerinin saldırısıyla titremiş, askerimizin mücadelesiyle şahlanmıştır. Bu şahlanış tüm tutsak ülkelerin uyanmasına ve şahlanmasına ışık tutmuştur. Birinci Dünya Harbinin en önemli ve çetin mücadelesinin verildiği cephedir. Türk savaş sanatının uygulanışı, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahramanlarımızın ve askeri dehalarımızı ön plana çıkaran cephedir. Milli mücadelenin azmi olmuştur. Yıl 1915 gençlerimiz 15, 16 yaşında, gözlerinde köylerinin taşlı yolları, burunlarında anaların sıcak çorbası kokusu. Ama kalplerinde vatan savunması. Köyünün taşlı yollarından, anasının sıcacık çorbasından vazgeçebilir, ama vatanından asla vazgeçemez bu gençlerimiz. İşte başka Çanakkale olmak üzere bize sayısız zaferi kazandıran ruh budur. Her 18 Mart Şehitleri Anma Gününde vatan için verilen mücadeleyi hatırlar, vatan şehitlerimize ve ulu önderimize minnetlerimizi sunarız. ‘Geçmişini unutanlar o geçmişi yeniden yazmak zorunda kalır’ sözünü unutmadan tarihimize sahip çıkmanın gereğini biliyoruz. Çanakkale’de ‘Ya istiklal ya ölüm’ diye haykıran Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü kulaklarımızdan hiç silinmiyor” dedi.


Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2013, 00:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472