banner488

Çaltı Köprüsü Hizmete girdi

Çaltı Köprüsü Hizmete girdi
banner496
Karpuzlu, Aydın ve Çine arasındaki trafiği daha güvenli hale getirmek için yapımına başlanan Çine Çayı’nın üzerindeki Çaltı Köprüsü hizmete girdi. Çaltı Köprüsü 2,5 milyon TL’ye mal oldu. Yapılan hizmetleri yerinde görüp incelemek için AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanları Süleyman Taner Çakar, Mehmet Tosun ve partililer Çaltı Köprüsünde buluştu.

“Söz verdik, yaptık”

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Büyükşehir Belediye Başkanının 'geçme' dediği 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kavşağı'dan otomobiliyle geçti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Öz, “Ahanda geçtim” dedi. Milletvekili Öz, “7 Haziran seçimleri sürecinde söz vermiştik. Allah nasip etti verdiğimiz sözü tutmuş olmanın gururu ile AK Parti Milletvekilleri olarak Çaltı Köprüsünden de geçelim istedik.  Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı bize köprüden geçmesin dedi, farkında değil Karpuzlu’ya giderken AK Partinin yaptığı Çaltı Köprüsü’nden geçti. Ama ben ona geçme demedim. Tabi geçecek Aydınlı, biz kimseye geçmesin demeyiz”  dedi.

“Halkımıza hayırlı olsun”

AK Parti Karpuzlu Teşkilat Başkanı Taner Çakar, “İlçemiz anayolu üzerinde bulunan ve büyük önem arz eden Çaltı köprüsünün dar olmasından dolayı, ulaşımda uzun süredir sıkıntı çekmekteydik. Önceki yıllarda ölümle ve yaralanmayla sonuçlanan kazalara da sebebiyet veren köprünün genişletilmesinden dolayı çok memnunuz. Önceki yıl, Ak Parti Aydın Milletvekillerimize durumu anlattık. Onların da desteğiyle, Karayolları Bölge ve Şube Müdürlüğü çalışma başlattı ve dar olan köprünün yanına yeni bir köprü yapılması işinin ihale etti. Sonuçta tamamlanan yol çift şerit olarak kullanıma açıldı. Memnunuz. Söz vermiştik ve yaptık. Ak Parti Aydın Milletvekillerimize ve Karayolları yetkililerine teşekkür ediyoruz. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Çaltı Köprüsü teknik bilgileri

Karayolları 28.Şube Şefi Mustafa Karadağ Çaltı Köprüsü ile ilgili teknik bilgileri şu şekilde anlattı; “Çaltı Köprüsü 93 metre uzunluğunda, 13 metre açıklığında, 1,25 sağ ve solda olmak üzere yaya yolu ile inşallah güvenli geçişler için hizmete girdi. Eski köprünün Araştırma Başmühendisleri tarafından zemin etütleri, dayanımları, testleri yapılıyor. Onlar karar verdikten sonra eski köprü yıkılacak mı? Genişletilecek mi? Yoksa yıkılacak mı? belli olacak. Hayırlı olsun.”

AK Parti Aydın Milletvekilleri ve AK Parti İlçe Başkanları Karpuzlu halkına hayırlı, uğurlu olsun dileklerinde bulundular.



Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472