banner488

Buharkent MYO’nun Alternatif Enerji Laboratuvarı Zorlu Enerji’den

Buharkent MYO’nun Alternatif Enerji Laboratuvarı Zorlu Enerji’den
banner496
Zorlu Enerji’nin özel destek verdiği Buharkent Meslek Yüksek Okulu’nun resmi açılışı Bakan Nihat Zeybekçi, Aydın ve Denizli Milletvekilleri, Aydın Valisi ve Belediye Başkanı, Buharkent Belediye Başkanı, Buharkent Kaymakamı ve Zorlu Enerji yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşti. Buharkentlilerin 14 yıldır heyecanla beklediği Meslek Yüksek Okulu’na Alternatif Enerji Laboratuvarı ve Konferans Salonu ile destekliyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Ali Kındap, “Yenilenebilir enerji yatırımlarımızla bölgenin ekonomik kalkınmasına verdiğimiz desteğin yanı sıra, toplumda değer yaratan projelerde yer almayı önemsiyoruz” diye konuştu.

Adnan Menderes Üniversitesi’ne bağlı olarak 2016-2017 döneminde Çağrı Merkezi ve Büro Yönetimi bölümleri ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayan Buharkent Meslek Yüksek Okulu’nun (MYO) resmi açılışı gerçekleşti. Zorlu Enerji’nin Alternatif Enerji Laboratuvarı ve Konferans Salonu’nun yapımına destek sağladığı Buharkent MYO’nun resmi açılışına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk, Garnizon Komutanı Halil Şen ve Zorlu Enerji’nin üst düzey yöneticileri katıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Ali Kındap, “Yenilenebilir enerji yatırımlarımızla bölgenin ekonomik kalkınmasına sunduğumuz desteğin yanı sıra, toplumda değer yaratan projelerde yer almayı önemsiyoruz. Buharkentlilerin 14 yıldır heyecanla bekledikleri Buharkent Meslek Yüksek Okulu’na, Alternatif Enerji Laboratuvarı ve Konferans Salonu kazandırmış olmak bizim için ayrıca mutluluk verici” açıklamasında bulundu.

Bölgedeki yenilenebilir enerji araştırmalarına değer katacak

Alternatif Enerji Laboratuvarı’nın, yenilenebilir enerji alanında araştırmaların desteklenmesi anlamında önemli olduğunu dile getiren Kındap, “Bölgenin en önemli kaynaklarından biri olan ve ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak yenilenebilir enerjinin en ileri teknoloji ve verimlilikte açığa çıkmasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda sürdürülebilir uygulamaların da önünü açıyoruz.  Alternatif Enerji Laboratuvarı’nın bu anlamda bölgemize ayrı bir değer katacağına inanıyoruz. Enerjinin doğayla dost, en yeni teknolojilerle uygulanması hem bölgemiz hem de ülkemiz için kilit rolde olduğu düşüncesi ile enerji alanında eğitime verdiğimiz desteği sürdüreceğiz” diye konuştu.

Alternatif Enerji Laboratuvarı’nda öğrenciler temel seviyede elektrik ve elektronik sistemlerini öğrenme, yenilenebilir enerji kaynakları uygulamalarını görme ve motor kumanda sistemleri hakkında bilgi sahibi olma imkanı elde ediyorlar. Laboratuvarın ayrıca sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikte kalifiye ara eleman ihtiyacının karşılanmasına destek sunması bekleniyor.

Zorlu Enerji, ayrıca Buharkent MYO için, akademik personelin ve öğrencilerin kullanımına yönelik elektronik ekipman desteğinde bulundu.  

Zorlu Enerji Hakkında:  Zorlu Enerji, elektrik üretimi ve ticareti, enerji santrallerinin projelendirme aşamasını da kapsayan “anahtar teslim” inşası, enerji santrallerinin uzun süreli bakım-işletim hizmetlerinin sunulması gibi geniş yelpazede katma değeri yüksek hizmet çeşitliliği sunmaktadır. 3 doğal gaz santrali, 7 hidroelektrik santrali, 3 jeotermal santrali ve 4 rüzgâr santralinden oluşan üretim portföyüyle Türkiye’de toplam 700 MW, Pakistan ve İsrail’deki yatırımlarıyla birlikte ise toplamda 1046 MW’lık kurulu gücü olan Zorlu Enerji, sektörünün öncü kurumlarındandır.



Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472