banner488

Bir milyon çiçek Aydın’a gitti

Bir milyon çiçek Aydın’a gitti
banner269
Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bir milyon çiçek teslimi gerçekleşti. Teslim edilen çiçeklerin içinde kadife, petunya, zinya çiçek türü teslimi yapıldı. Yaklaşık bir ay içerisinde de begonya ve rozetler teslim edilecek.

Çine Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü çoğunluğu Mutaflar Mahallesinde olan Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Ortaklarının ürettiği çiçekler Büyükşehir Belediyesine teslim edildi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’inde bulunduğu çiçek teslimatında bir milyon çiçeğin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmek üzere tırlara yüklendi. Çine Belediye Başkanı Dinçer, Aydın bölgesi ile sınırlı kalmak istemedikleri, tüm Türkiye’nin çiçeklerinin Çine’de üretmek istediklerini söyledi.

Dinçer, “Teklifler geldikçe seralarımızı büyüteceğiz”

Projenin tüm Çineli bayanların katılabileceğini ve ‘çiçek yetiştirmekte bende varım’ diyen her bayanı kooperatife beklediklerini belirten Çine belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Mutaflar halkı daha önceden sebze fidanı yetiştiriyordu, geçimini sebze fidanı satarak kazanıyordu. Ancak son yıllarda Hükümetin genel politikası olarak sebze fidanı yetiştirip satmak daha zorlaştı. Aydın’da bunu yapan bir iki büyük firma var, bireysel olarak aile bazında yapılabilecek bir iş olmaktan çıktı. Halkımız anadan babadan fidan yetiştiriciliği öğrenmiş. Bizde Mutaflardaki vatandaşımızın nasıl yeniden ekonomilerini güçlendirebiliriz, nasıl çare oluruz diye düşündük. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’yla konuştuk. Aydın Büyükşehir Belediyesi farklı yerlerden nasıl olsa çiçekler satın alıyordu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Hanıma, ‘Biz bu çiçekleri yetiştirsek bizden alır mısınız’ diye fikir götürdüm. O da büyük bir sevinç ile ‘Tabii ki alırım, paramız Çine halkına nasip olsun’ dedi. Mutaflarda kurulmuş bir kooperatif vardı, bunu derleyip tekrar toparladık bütün Çine’yi kapsayan bir kooperatifimiz var şu anda. Bütün Çine dahil bütün mahallelerinde bu işle uğraşmak isteyen bayanlarımızı kooperatifimize bekliyoruz. Biz de halkımıza bu imkanı sunmuş olduk. Burada amacımız belediyeler olarak çiçeği daha ucuza almak veya para kazanmak değil. Bunları bir yerlerden alıyoruz zaten ama bizim amacımız halkımızdan almak, Çine veya Aydın halkından alalım, paramız dışarıya gitmesin. Halkımız ekonomik sıkıntı çekmesin, Çine ekonomisi kazansın istedik. Projemizi hayata geçireli henüz yaklaşık 3 ay oldu ama şuanda çok iyi gidiyoruz. Yaz çiçekleri üretimi yapılıyor, kış dönemi çiçekleri de üretime başladığında bu proje ile kooperatif üyelerimiz yaklaşık 1 milyon 200 lira kazanç sağlayacaklar. Tabi doğal olarak bu Çine esnafımızı da etkileyecek. Aydın Büyükşehir Belediyesi çiçeklerimizi alıcı olduğu için onların sayesinde bu kadar çiçek yetiştirdik ama Edirne Büyükşehir Belediyesi’nden teklif aldık onlarla görüşmelerimiz sürüyor. Bizlere teklifler geldikçe seralarımızı büyüteceğiz. Tüm Çineli bayanlarımız bizde varız diyerek kooperatifimize üye olabilirler. Hatta tüm Türkiye’deki belediyelerin çiçek ihtiyacını karşılamak için Çine’ye çekebilirsek daha mutlu olacağız” şeklinde konuştu.

Başkanlar, Üreticinin Yüzünü Güldürüyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çine İlçesine bağlı Mutaflar mahallesinde bayan çiçek üreticilerinin yetiştirdikleri çiçekleri almaya devam ediyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin çiçek ihtiyacını karşılayacak olan çiçek üreticisi bayanlar kendilerinin yetiştirmiş oldukları 10 bin adet ortanca çiçeğini Büyükşehir yetkililerine teslim etti. Törende, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Derneği Başkanı Ramazan Madran, Mutaflar Mahalle Muhtarı Şeref Sever,  Aydın Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Tahsin Kocaman ve Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri bulundu. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, çiçekleri üreten bayanlara emeklerinden dolayı teşekkür etti.

“Başkan Çerçioğlu’nu Allah Başımızdan Eksik Etmesin”

Her yönden desteklerini esirgemeyen ve üreticilerin her zaman yanında olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ve Çine Belediye başkanı Enver Salih Dinçer’e teşekkür eden Mutaflar sakinleri ve çiçek üreticileri, “Çine ilçemize bağlı Mutaflar Mahallesi çiçek üretimi konusunda ilimizin en önde gelen noktasıdır.  Başkanlarımızın desteği bizler için çok önem arz ediyor. Çiftçi ve üreticinin yüzü Başkanlarımız sayesinde gülmeye başladı. Allah kendilerini başımızdan eksik etmesin” diye konuştular.  Mutaflardan alınan çiçekler Aydın il genelinde değişik bölgelere ekilerek, kenti rengarenk bir görüntüye kavuşturacak.















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472