banner488

Belediye Sivrisinekle Mücadele Başlattı

Belediye Sivrisinekle Mücadele Başlattı
banner269

Çine Belediyesi ekiplerince sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlatıldı. Çine Belediyesi, vatandaşların sıkıntısız bir yaz geçirebilmesi için uçkun ve haşereyle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çine Belediyesi, ilçe merkezinde, tüm mahallelerde ev, okul, hayvan barınağı ve sulama kanallarında Çine Belediye İlaçlama Birimi ekibi tarafından larva oluşumunu önlemek, üreme, dinlenme ve yaşam alanlarını ortadan kaldırmak için başlatılan çalışmalar, yaz gecelerinde ortaya çıkacak olan sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere karşı mücadele yapılıyor. Sivrisineklerin üreme alanları dahilinde tespiti zor olan alanlar olarak belirtilen: Bahçe ve arsalardaki su birikintileri, ağzı açık boşaltılmayan su ve süs havuzları, su bulunan bodrum katları, açık alana bırakılmış lastikler, içerisine yağmur suyu dolabilecek her tür kap, faal olarak kullanılan ve kullanılmayan fakat doldurulmamış fosseptikler, hayvanları sulamak için doldurulan bidon yada su yalakları uzun süre bekletilmesi sivrisineklerinin üremeleri için ideal yerler olduğu bilgisi verildi. Vatandaşımız haşere mücadelesi kapsamında tüm sorunlarını ve konuyla ilgili almak istedikleri bilgiyi 711 38 38 numaralı telefondan ya da fen işleri müdürlüğü binasından ilaçlama biriminden alabilecekler.

Halkın Katılımı Önemli

Çine halkının sineksiz bir yaz geçirmesi için mart ayının ilk günlerinden itibaren başlatılan çalışmaları yakından takip ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Çine Belediyesi olarak üzerimize düşen görev, imkanlarımız el verdiği ölçüde vatandaşlarımızın özellikle bahar ve yaz aylarında sivrisinek, karasinek ve haşereden kaynaklı sıkıntılarına çözüm üretmektir. İlçe merkezimizde ve tüm mahallelerdeki ev, okul, hayvan barınakları ile sinek ve haşerelerin ürediği dere yataklarını dolaşan ilaçlama ekiplerimiz ilaçlama yapıyorlar. Çine Belediyesi olarak ilaçlama kapsamında vatandaşları bilinçlendirme ve muhtarlarla toplantılar yapılarak alınması gereken önlemler hakkında açıklamalar yapılıyor. Çine belediyesi olarak her zaman üzerini çizerek vurguladığımız ve haşere mücadelesinin anahtarı bilinçli vatandaştır. Çünkü bilinçli ve özverili birey bu mücadelenin başarısında yüzde 51 rol oynamaktadır. Vatandaşların çöplerini kapalı, poşetlenmiş şekilde atmaları çok önemli. Mücadele halkla iç içe olan bir şeydir. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.

6.jpg 7.jpg 8.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.JPG 23.JPG 24.JPG 25.JPG 26.JPG 27.JPG 28.JPG 29.JPG 30.JPG 31.JPG 32.JPG 33.JPG m.jpg

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2018, 12:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472