banner488

Belediye Personelline Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi Verildi

İncirliova Belediyesi ve Adnan Menderes Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle belediye çalışanlarına “Yerel Yönetim ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu bir eğitim verdi.

Belediye Personelline Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi Verildi
banner496
 İncirliova Belediyesi Meclis ve Toplantı Salonu’nda verilen eğitime İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, ADÜ Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Ayten Can, Sosyolog Dilek Köse, Uzman Tarihçi Mehmet Akkaya ile belediye personelleri katıldı. İlk oturumu ADUKSAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayten Can’ın “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” “Kadına Yönelik Şiddet ve Şiddetin Önlenmesinde Yasal Mevzuatlar” konularında sunumu ile başlayan eğitimin diğer oturumları; İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale’nin “Toplumsal Cinsiyet ve Yerel Yönetimler”, “Görev, Yetki ve Sorumluluk Alanları”; sosyolog Dilek KÖSE’nin “Kadın ve Kent: Yerel Yönetimlerin Süreçteki Rolü”; İncirliova Belediyesi personeli Uzm. Tarihçi Mehmet Akkaya “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” konulu sunumları devam etti.

İlk Defa İncirliova’da Düzenlendi

Eğitim öncesi bir konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Ayten Can Sabancı Vakfı desteği ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UNWOMEN) Sabancı Üniversitesi tarafından, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde yürütülen Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı” kapsamında pilot olarak seçilen Aydın, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Ordu illerinde kadın haklarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çalışan kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin kapasitelerini geliştirmek amacıyla yürütülen çalışmaların Aydın’da ilkinin İncirliova Belediyesi tarafından yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kale “Her Alanda Bilinçlenmemiz Gerekiyor”

Günümüzde kadına yönelik şiddetin, cinsel istismarın, çocuk ihmal ve istismarının giderek artması nedeniyle; İncirliova Belediyesi’nin talebi üzerine Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (ADUKSAM) işbirliği ile bir eğitim programı oluşturduklarını dile getiren İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale; “Yerel Yönetimlerde toplumsal cinsiyet eşitliği konusuna büyük önem vermekteyiz. Belediyemizden hizmet alan tüm vatandaşlarımıza eşit bir şekilde hizmet vermek adına personellerimizin her alanda bilinçlenmesi için bu eğitim programını yapmayı kararlaştırdık” dedi.

“Eşine Yardım Eden Kılıbık Değil Yüreği Ilık Erkektir”

Eğitime katılan personellere yönelik bazı nasihatler de bulunan Başkan Kale, 35 yıllık bir evlilik hayatının bulunduğunu bunun da karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde sürdürüldüğünü vurgulayarak “Evde eşine yardım eden erkek kılıbık değil yüreği ılık erkektir. Çünkü aile hayatı karşılıklı özveri ve yardımlaşmaya dayanmaktadır. Gençlerimize ve evli çiftlerimize söyleyebileceğim en önemli unsur, aile yaşamlarında birbirilerine her zaman destekçi olmaları ve karşılıklı sevgi saygı anlayışla birbirilerine yardımcı olmalarıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 10:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472