banner488

Belediye Meclisinin Son Toplantısı Yapıldı

Çine Belediye Meclisi 2015 yılı son toplantısını Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer Başkanlığında 6 gündem maddesiyle gerçekleştirdi.

Belediye Meclisinin Son Toplantısı Yapıldı
banner496
 Çine Belediyesi tarafından her ay düzenli olarak yapılan Belediye Meclis Toplantısı Yeni Fen İşleri Hizmet Binası Toplantı Salonunda toplandı. Aralık ayının toplantısında gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıya, CHP’li Mehmet Kıvrak, Halil Acar, Tahir Yaman ve AKP’den Sezer Çetin, mazeretli olduğu için katılmadı.

Meclis 6 gündem maddesini görüşerek karar bağladı. Gündemin ilk maddesi olan 2016 yılı Belediye Tarifeleri içerisinde bulunan Şehler Düğün Salonu ücretinde Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri yarı fiyatına indirilmesi konusunda görüşüldü. Meclis üyeleri, 2016 yılı Şehler Düğün Salonunda hafta içi yarı fiyata indirilmesini oy birliği ile kabul edildi.

Kargı ve Altınabat Mahallelerinde kadastro çalışmalarında görev yapmak üzere bilirkişilerin belirlenmesi konusunu görüşüldü, Kargı Mahallesinde İbrahim Akat, Altınabat Mahallesi’nde de Tahsil Telci bilirkişi olarak oy birliği ile kabul edildi.

Her mahallede yaklaşık on kadar saman satışı yapan yerlerin olduğunu belirten Başkan Dinçer, 3. Madde ile ilgili şunları söyledi; “Bu satış yerlerinin derme çatma yerlerde yaptıklarını ve çok geniş alanda ve değişik değişik yerlerde yapıldığı için sürekli takibe alamıyoruz. Normalde nakliyesi sırasında üslerinin kapılması gerekli ama yollarımız hep saman artıklarıyla kaplanıyor bunun engellenmesi için hepsini Hayvan Pazarı’nın üst tarafına Kırkışık Mahallemizde yerimiz var, saman satışı yapan kişilere burayı verelim. Kendi malzemeleri var zaten burada kendi yerlerini yapsınlar onlara on yıllığına eşit bir yer kiralayalım ve hepsini bir araya toplamış olalım” dedi.

AKP Meclis üyeleri adına söz alan Muhammet Doğan, “Ulaşımı daha yakın olan bir yere taşınmaları daha münasip olabileceğini düşündük. Hayvan Pazarı’nın olduğu yer uzak, daha yakın bir yer varsa onu değerlendirelim” şeklinde konuştu.

Yerleşim alanı dışında olmaları gerektiğini vurgulayan Başkan Dinçer, “Onlara vereceğimiz yer Belediye’ye ait olması gerek. Belli bir ücret ödeyerek başka bir yere yerleşmek yerine kendi yerimizi ve yerleşim alanı dışında bulunan geniş yer olması bakımından burayı önerdik. Başka bir yer olasılığı var mı diye araştırmalarımızı hepimiz yapalım, bu maddeyi bir ay erteleyelim” diyerek oy birliğine sundu. Üçüncü madde, Saman satışı yapan iş yerlerin Hayvan Pazarı Tesisi içerisine taşınması ve Hayvan Pazarı Tesisi alanında bulunan yerlerin 10 yıl süre ile kiraya verilmesi konusu bir sonraki meclis toplantısına ertelendi.

Cumhuriyet Mahallesi 83 ada 6 parselli tanışmaz eskiden konut adası imarlı yeri Tarım Kredi Kooperatifi’nin depoları şehir içerisinde kaldığı için giriş çıkışlarda problemler olması ve lojman ihtiyaçları mevcut. İmar Plan Tadilatı ile resmi kurum alanına döndürülüp kooperatif için idari tesis, lojman ve depolama tesisi yapmak için komisyon kararı ile kabul edilmiş olmaktadır. Komisyon kararını olduğu gibi oy birliği ile kabul edildi.

5. Madde de İmar Plan Tadilatı; Cumhuriyet Mahallesi 429 ada 32 ve 26 parsel kooperatif kurulmak üzere müracaat var, Kireçlik Deresi’ndeki 7 metrelik yol 10 metreye çıkarılması komisyon kararı ile kabul edilmiş olmaktadır. İmar Plan Tadilatı oy birliği ile kabul edildi.

6. madde 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Hükümlerine Plan Hükmü ilave edilmesi ile ilgili konu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.






Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2015, 09:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472