banner488

Baydar: Başkan Dinçer kritik dönemi atlattı

Baydar: Başkan Dinçer kritik dönemi atlattı
banner496

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Malatya’da geçirdiği akciğer nakli sonrasında yoğun bakımdan uyanarak yaşama ‘merhaba’ dedi. Dinçer’in rahatsızlığı sürecini Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalında Profesör Doktor ve CHP Aydın Eski Milletvekili Metin Lütfi Baydar yakından takip etti.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in sağlık durumu ile ilgili yaşanan süreci anlatan Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalında Profesör Doktor ve CHP Eski Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, “CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin’den Başkan Enver Salih Dinçer’in sağlık durumunun kötü olduğunu öğrendim. İzmir’de tedavi altına alınan Başkan Dinçer’in karaciğer nakli olması gerektiği bilgisini aldım. Karaciğer nakli İzmir’de özel bir hastanede yapılıyordu. Durumu ağır olduğu için Başkan Dinçer’in naklini oradaki hastane kabul etmedi. Karaciğer naklinde Türkiye’nin en iyi merkezlerinden Malatya İnönü Üniversitesi ile iletişime geçtik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel doktoru olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’in girişimiyle hastane hastamızı kabul etti. Başkan Dinçer’in İzmir’den Malatya’ya uçak ambulans ile nakli için AK Parti Milletvekili Mustafa Savaş’ın desteği oldu. 1 gün sonra uçak ambulans ile Başkan Dinçer’in Malatya’ya sevki sağlandı ancak buraya ulaştığımızda karaciğer iflas etmişti” dedi.

Kötü günler geride kaldı

Başkan Dinçer’in zorlu bir süreçten geçtiğini dile getiren Baydar, “Karaciğer Nakli Enstitüsü Bağırsak Nakli Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Sait Murat Doğan ve ekibinin yaptığı operasyonla Başkan Dinçer’e karaciğer nakli yapıldı. Naklin ardından karaciğer uyum sağlayıp çalıştı ancak akciğerdeki bakteri nedeniyle Başkan Dinçer’e entebasyon işlemi uygulandı. Doktorundan bugün sabah aldığım son bilgiye göre Başkan Dinçer, uyandı. Şuan kendine geldiği ve konuştuğu bilgisini aldım. Kritik dönemin ardından Başkan Dinçer, sağlığını yüzde 70 oranında toparladı. Bir hafta sürecek destek tedavisinin ardından tamamen sağlığına kavuşmuş olacak. Kötü günler geride kaldı. Başkan Dinçer, tüm sağlık sorunlarını atlatıp inşallah en kısa zamanda görevinin başında olacak” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ünal Dinçer.            Çine-Aydin
Ünal Dinçer. Çine-Aydin - 2 yıl Önce

Oğlum Salih Dinçer'in hastaliği müddetince iyi ve
doğru haberleriyle bütün halkımızın takdirleriyle
karşiladiği UĞUR GAZETEYE sonsuz

teşekkürlerimi
bildiririm. saygılarımla.
Diğer gazeteler yalan yanliş kulaktan duyma haberleriyle bizleri çok üzdü.

EMRULLAH YALDIZ
EMRULLAH YALDIZ - 2 yıl Önce

RABBİM ALLAH ACİL ŞİFALAR VERSİN İNŞALLAH GEÇMİŞ OLSUN BAŞKANIM

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472