banner488

Bayanlara yönelik tanıtım seminerleri devam ediyor

Gökyaka ve Saraçlar mahallelerinde Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından bayanlara yönelik tanıtım semineri düzenlendi.

Bayanlara yönelik tanıtım seminerleri devam ediyor
banner496

Çine Müftülüğü, ailenin korunması ve dini rehberlik faaliyetlerine yönelik olarak müftülük bünyesinde oluşturduğu ’Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun tanıtılması amacıyla bayanlara yönelik tanıtım seminerleri devam ediyor.

Gökyaka ve Saraçlar mahallelerinde Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından bayanlara yönelik tanıtım seminerine, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü İlçe Vaizimiz Yahya Ofşin, Kur’an Kursu Öğretmenleri Nergiz Güngör ve Şerife Karataş, Demet Çokadar , Gökyaka ve Saraçlar mahallelerinden çok sayıda bayan katıldı.

Yahya Ofşin, Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun kuruluş amacıyla ilgili bilgilendirme yaptı. Ofşin, “Bu danışma taleplerinin din ile ilgili olan kısmına bizzat cevap vermek, ayrıca gerekli olan durumlarda müracaat edeni sağlık, hukuk ve güvenlik birimleri gibi uygun kurumlara yönlendirmek amacıyla ilçe müftülükleri bünyesinde bir danışma birimi olarak Aile ve Dini Rehberlik Büroları hizmete açılmıştır. Bürolar dini danışma ve rehberlik birimleri olup 633 sayılı Kanun hükümlerine uygun olarak görev yapmaktadırlar. Adı geçen büroların kuruluş amacı toplumumuzun aile hakkında dini açıdan doğru bilgilendirilmesini sağlamak, aile yapısının korunmasına katkıda bulunmak, halkımızın özellikle aile ve aile bireyleriyle ilgili dini içerikli soru ve sorunlarına çözüm üretmek bu bağlamda gerektiğinde ilgili kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yapmaktır.” dedi.

Çine İlçe Müftülüğüne bağlı  Aile ve Dini Rehberlik Bürosu   “Aile ve Dini Rehberlik” ile ilgili konularda Perabet gerek telefon, gerekse yüzyüze , bay-bayan din görevlilerince dini danışmanlık ve rehberlik hizmeti verildiği belirtildi.

Her iki mahallede de Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun faaliyetlerini ve amacını anlatan tanıtım broşürü dağıtıldı.





Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 12:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472