banner488

Başkan Tosun, “Çine’ye Doğalgazı Getiriyoruz”

Başkan Tosun, “Çine’ye Doğalgazı Getiriyoruz”
banner496
Çine’ye Doğalgazın gelebilmesi için mevcut elektrik abonesi sayısının yüzde 60 şartı ve abone başı 335 lira yatırma şartı kalktığını müjdeleyen AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, “Biz AK PARTİ ailesi olarak Çine’mize Sayın Milletvekillerimizle birlikte hizmet etme, vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözme, Çine’mize yeni yatırımlar kazandırma azmi ve kararlılığındayız” dedi.

Vatandaşların yoğun taleplerini karşılıksız bırakmadıklarını bildiren Başkan Mehmet Tosun Doğalgaz ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı düzeltildiğini ve Çine’ye Doğalgaz geleceğini bildiren yazılı basın açıklamasında şunlara değindi;  “2015 Yılının sonunda ve 2016 Yılının başında İlçemize doğalgaz getirilmesi hususunda talep toplanmış ancak yeterli sayıya ulaşılamamıştı. Yürürlükteki mevzuata göre merkezdeki elektrik abone sayısının yüzde 60’ının açılan hesaba abone başı 335 lira yatırarak müracaat etmesi gerekmekteydi. Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep ve serzenişe istinaden konu sayın milletvekillerimize iletilmiş, partimizin yetkili organları tarafından Bakanlıklar bilgilendirilmiş ve son çıkan 22 Ekim 2016 Tarih 29865 sayılı Resmi Gazetenin 17.10.2016 Tarih 2016/9382 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile durum düzeltilmiştir. Milletvekilimiz Sayın Mustafa Savaş’ın son Çine ziyareti sırasında Çineli hemşerilerine verdiği müjdeye göre mevcuttaki bu sıkıntılı durum düzeltilmiş ve açıklanan Kararname ile son durum şu hale getirilmiştir:

‘’Mevcut Doğalgaz dağıtım Bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan, merkez nüfusu 20 bin ve üzerindeki ilçelere doğal gaz ulaştırılmasını teminen gereken yatırımlar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından münhasıran veya doğal gaz dağıtım şirketleri ile müştereken gerçekleştirilir. Bu karar kapsamında yeterliliği sağlayan ilçeler BOTAŞ’ın önerisi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının onayı ile belirlenir.’’

Bu şu demektir. İlçedeki mevcut elektrik abonesi sayısının yüzde 60 şartı ve abone başı 335 lira yatırma şartı kaldırılmıştır. Yatırım doğrudan BOTAŞ tarafından veya lisans sahibi şirket ile beraber yapılacaktır.

Bu vesile ile şunu söylemeden geçemeyeceğim.2015 sonu ve 2016 başında biz Çine’de Doğal gaz getirme konusunda kamuoyu oluşturarak talep toplama ve talep toplama sürelerinin uzatılmasıyla uğraşırken Sayın CHP İlçe başkanı Çine’ye doğalgaz getirilme konusunda kamuoyu oluşturma çabası içinde olmak yerine bu durumun ’’ Gayri ciddi bir anket görünümünde olduğunu, Doğalgazın bu şekilde Çine’ye gelmesinin mümkün olmadığını savunmuş, bizi siyasi rant elde etmekle suçlamış’’, talep toplama süresi sonucunda da yeterli müracaatın olmaması ile ilgili ‘’ Çine AKPARTİ İlçe Teşkilatının Çine’ye Doğalgazı getiremediğini, sonucun kocaman bir sıfır olduğunu’’ söylemişti. Bu gelişmeler ışığında kimin sözünün arkasında olduğunu, kimin bu işten siyasi rant sağlamaya çalıştığının yorumunu (son yapılan Belediye Meclis toplantısındaki Sayın Çine Belediye Başkanının basında çıkan açıklaması) Çine kamuoyunun değerlendirmesinin doğru olacağının kanaatindeyim. Söylenen sözler arşivlerdedir” ifadeleri yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 02:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472