banner488

Başkan Soydar, “Ülkemiz Demokrasi Tarihine Adnan Menderes İle Başladı”

Demokrat Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Ahmet Zühtü Soydar, Adnan Menderes’in 54. Ölüm Yıl dönümü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Soydar, “Ülkemiz Demokrasi Tarihine Adnan Menderes İle Başladı”
banner496

Türkiye’deki gerçek güçlerini ve çalışma tarzlarını sıkı bir şekilde yapamadıklarını söyleyen Ahmet Zühtü Soydar, “Bu mazeret olmamalı. Bu ülkede gelmiş geçmiş en iyi demokrasi abidesi, ülkesine büyük hizmetleri olan hiçbir şahsi menfaat temin etmeden yalnız ve yalnız ülkesi milleti için çalışan önder demokrat liderlerden birisidir. Türkiye Cumhuriyeti’ni demokrasi ile taçlandıran milleti ve devleti kucaklaştıran Türkiye’nin sağduyu harekâtı, şehrimizin Genel Başkanı Başvekilimiz Adnan Menderes, Dış İşleri Bakan Fatih Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatlı’nın ölümünün 54. Yılında rahmet ve şükranla anıyoruz. Ülkemiz demokrasi tarihine Adnan Menderes ile başladı. Çok güzel bir başlangıçla hem ülkenin kalkınması ülkede yapılan yatırımları vatandaşın bu ülkenin vatandaşı olduğunu anlayıp idrak etmesinin ve bununla beraber çalışıp üretime geçmesinin başlangıcı oldu. Ülkede gelmiş geçmiş siyasi parti liderleri Adnan Menderesi yâd etmeye başladılar. Böyle bir başkanın genel başkanın kıymeti 50 yıl sonra anlaşılmaya başlandı” şeklinde konuştu.

MENDERES’İN PARTİSİNE SAHİP ÇIKAMADIK

Adnan Menderes’in bıraktığı mirasa Demokrat Parti’nin sahip çıkamadığını ifade eden Başkan Soydar, “Geçtiğimiz seçimlerden bu yana maalesef partimiz farklı nedenlerden dolayı sürekli küçüldü. Biz inanıyoruz ki şu mevcut partimizin bu ülkeye ihtiyacı olduğunu kesinlikle mecliste olması gerektiğini düşünüyoruz. Maalesef Türk milleti iradesinin bu şekilde koyuyor. Bizler yine de buna da saygılıyız. Milli iradeye her zaman saygılı olduk ve saygılı olmaya da devam edeceğiz. Adnan Menderes iktidara geldiğinde ‘Yeter söz milletindir’ sloganıyla yola çıktık” diye konuştu.

GÜNEYDOĞU VE DOĞU KAN GÖLÜNE DÖNDÜ

Başkan Soydar, “Son yılarda özellikle seçimden sonraki süreçte ülkemizde partililerimizin bir araya gelip bir koalisyon hükümeti kuramaması, ülkemizin Güney Doğu ve Doğu’da şehitler vermemize neden oldu. Siyasi partililerimiz bu beyanda benim çizgilerim, benim halklarım diye diye bir koalisyon hükümeti kuramadılar. Milletimiz eğer bu ülkede bu şekilde bir tablo çıkardıysa bunun gereğinin siyasi genel başkanlığı gereğinin yapılarak bir koalisyon hükümeti kurmaları gerekiyordu” dedi.

Duygu Sevimli


Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 15:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472