banner488

BAŞKAN ÖZDEN: MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

BAŞKAN ÖZDEN: MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR
banner496

Bir süre koronavirüs nedeniyle hizmetlerini durduran Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yeniden hizmet vermeye başladı. "Ortaklarımıza yeniden hizmet verebiliyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Başkan Celal Özden, iş yeri kapanan esnafa sağlanacak desteklerden dolayı Hükumet'e teşekkürlerini iletirken, iş yeri tamamen kapanan esnafın kredi borçlarının bir yıl faizsiz ertelenmesini ve ayrıca 0 faizli bir yıl ödemesiz 5 yıl vadeli kredi talebinde bulundu. 

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Yardımcısı Mehmet Kocabıyık ile birlikte yapmış olduğu açıklamasında, "Bir çalışanımızın koronavirüs testinin pozitif çıkması ile birlikte 2 Aralık 2020 tarihinden itibaren 14 Aralık 2020 tarihine kadar bir süreliğine veremediğimiz hizmetlerimize yeniden başladık. Bu 10 günlük karantina süreci hariç 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren kesintisiz bir şekilde ortaklarımıza kredi vermeye devam ettik. Plasmanımız 60 milyona çıktı. Faiz oranlarımız 5 yıllık yüzde 4.5, iş yeri ve araç kredisi 500 bin liraya kadar vermeye devam ediyoruz. İş yeri kredisi 10 yıllık diğer kredilerimiz 5 yıllık. Ortaklarımız 1, 2, 3, 4 ve 5 yıllık şekilde arzu ettikleri şekilde kredilerini alabiliyorlar. Ödemelerini de 6 aylık, 3 aylık yada aylık olarak yine arzu ettikleri şekilde yapabiliyorlar. Ortaklarımıza 150 bin lira işletme kredi limitimiz var. Bunun yanı sıra 25 bin liralık da esnaf kredisi vermeye devam ediyoruz. 150 bin liralık kredi 5 yıl vadeli, 25 bin liralık kredimiz ise 3 yıl vadeli ve bu kredimizden kırmızı kalemi olan ve gecikmesi bulunan ortaklarımızda faydalanabiliyor" şeklinde konuştu. 

ÖZDEN HÜKUMETE TEŞEKKÜR ETTİ
İş yeri kapanan ve okulların kapanması dolayısı ile öğrenci servis şoförlerine aylık bin liralık destek ile 750 liralık kira yardımını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek Hükumet'e teşekkürlerini ileten Başkan Celal Özden, iş yeri tamamen kapanan ve çalışamayan servisçi ortaklarının da borçlarının bir yıl faizsiz ertelenmesini ve bir yıl 0 faizli kredi verilmesi talebinde bulundu. Başkan Özden, "Hükumet tarafından açıklanan esnaf destek paketini sevinç ile karşıladık. Küçük esnafa aylık bin lira bir de ayrıca 750 lira kira desteği sağlanacak. Bu anlamda Hükumet'e teşekkür ediyoruz. Fakat ortaklarımızın tamamı ve iş yeri tamamen kapanan esnafımız ve öğrenci servis şoförlerimizin kredilerinin bir yıl faizlerinin ertelenmesini ve ayrıca 0 faizli 5 yıl vadeli krediden bir yıl faizsiz diğer yıllar faizli olmak şartı ile yeniden kredi verilmesini Hükumetimizden talep ediyoruz" dedi. 

"İNANCIMIZ TAMDIR"
Başkan Celal Özden, geçen yıl Mart ayından itibaren pandemi dolayısı ile Nisan, Mayıs, Haziran taksitlerinin 3 ay faizsiz olarak ertelendiğini ve Temmuz, Ağustos ve Eylül taksitlerinin de normal faiz ile diğer taksitlerin üzerine eşit şekilde paylaştırıldığını ve bu şekilde esnafa yardımcı olunduğunu hatırlatarak, "Mücadelemiz devam ediyor. Ortaklarımızın lehine Hükumetimiz, Bölge ve Merkez Birliğimize arzu ve taleplerimizi ulaştırmaya devam edeceğiz. Ayrıca iş yeri tamamen kapalı esnafımıza aylık bin lira haricinde ek bir destek sağlanması fikrini taşıyor ve bu anlamda da Hükumetimizin bir çalışma içerisinde bulunacağından inancımız tamdır" dedi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472