banner488

Başkan Öter’den "Ahilik Haftası" mesajı

Başkan Öter’den "Ahilik Haftası" mesajı
banner496

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, 14-20 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan "Ahilik Haftası" münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Ahilik Kültür Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kardeşlik, yiğitlik, cömertlik ile dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın açılımıdır Ahilik. Günümüzün yükselen değerlerinin önemli bir kısmının özünde Ahiliğin temel ilkeleri yatmaktadır. Tüketici hakları, sivilleşme, kooperatifçilik, çeşitli mesleki kuruluşların varlığı gibi kavramları Batı’ya aktaran birikim, Ahilik kültürüdür. Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli’nin düşünceleri ve Ahilik geleneği yüzyıllardır geçerliliğini korumakta, günümüzün ihtiyacı olan doğruları gözler önüne sermektedir. Ahilik, halka dönük bir kurumdur. Ahiler, kendi ticaret çıkarını diğer meslektaşlarından üstün tutmayan; mutluluğu halka hizmet edip yararlı olmakta arayan kişilerdir. Müşteri her zaman haklıdır sözü de bu anlayışın eseri olarak dilimize yerleşmiştir. 
Yaklaşık 9 aydan bu yana dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs süreci nedeniyle esnaf ve sanatkarın önemli bir kesiminin büyük sıkıntılar içinde olduğunu belirten ÖTER “Koronavirüs Pandemi sürecinin en mağdur kesimi esnaf ve sanatkar camiasıdır. Aylarca işyerini açamayan, aylarca eline ücret geçmeyen, sadece işyerinin değil evinin bile kirasını ödeyemeyen esnaf ve sanatkarımız çok büyük sıkıntılar içindedir. Verilen destek ve katkılar yetersizdir. Esnaf ve sanatkarlarımız için yeni dönemde tedbir ve katkılar talep ediyoruz. Esnafımız zararda etse, karda etse her haline şükür etmektedir. Özellikle Servisçi Esnafımız Mart ayından buyana kontak açmamaktadır. Ayrıca bu eğitim döneminin de nasıl olacağı hala belirsizliğini korumaktadır. Fakat bu esnafımızın  temel giderleri ( MTV, sigorta, SGK Pirimi ) aynı şekilde devam etmektedir. Bu esnaflarımız için bu mağduriyetleri giderme açısından bir çözüm yolunun bulunması en büyük dileğimizdir.  Bizim Esnafımızın yine de Ahilik kültürü gereği halimize bin şükür demesini de bilmektedir.  İfadelerini kullanan. Başkan Bircan ÖTER, “Başta esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ahilik Haftası’nı kutlar işlerinde hayır, bereket ve bol kazançlar diler, pandemi süreciyle hep birlikte mücadele ettiğimiz şu günlerde Ahilik Haftası’nın hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472