banner488

Başkan Öter, "Eksiğimiz Yoktur, Artımız Çoktur"

Başkan Öter, "Eksiğimiz Yoktur, Artımız Çoktur"
banner269
Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, "Eksiğimiz yoktur, artımız çoktur" dedi.

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına geldiğimizde, Çine’nin şoför esnafı kurumumuzu nasıl aldığımızı çok iyi bilir diyen Başkan Bircan Öter, karışına çıkan rakiplerin kamuoyuna çamur at izi kalsın politikası uyguladıklarını söyledi.

 “Şoförler Odasını, Şoför Esnafları Yönetir”

Göreve geldiğinde çok zorluklardan geçtiğini, hiçbir şeyi mesele etmeyerek hızlı çözümler bulduklarını belirten Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter. “Esnafımız bu konularda her şeyin farkında. Son günlerde bazı şahıslar hakkımda gereksiz, yalan, iftira atarak beni yıpratmaya çalışıyorlar. Biz çamur at izi kalsın politikasını Çine’de bırakmalıyız. Çine bizim gözümüzde çok önemli bir merkez ve gelecekte çok iyi noktaya geleceğini inanıyoruz. Esnaflarımıza hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Hakkımda yapılan bu atıfları karşısında Çine esnafı beni çok iyi bilir, bu konuda kendimi ifade etmeme gerek yok. İstisnalar kaideyi bozmaz. Bizim her şeyimiz göz önünde ve şeffaftır. Bu yapılan atıflar karşısında mutlaka hukuken mücadelesini vereceğiz. Çine şoför esnafı olarak nerde, nasıl konuşacağını, yaşayacağını bilen esnaf gurubuyuz. Odamıza üye olmayan bazı kitleler kirli ellerini odamızın üzerinden çekmeleri gerekiyor. Şoförler Odasını, şoför esnafları yönetir, başkanı da şoför esnafı çıkarır. Dışarıdan atama ile esnaf olunmaz, esnaflık ahilik yüzyıllardan beri yapılan bir meslektir.” ifadelerini kullandı.

“Sözlerimizi Tuttuk Ve Tutmaya Devam Edeceğiz”

Göreve gelir gelmez kolları sıvayarak şoför esnafı için çaba sarf ettiğini ifade eden Başkan Öter, “Kurumumuzun Alabanda otelinin durumu çok kötüydü. 6 ay gibi bir sürede ciddi masraflar yaparak risk aldık. Şu anda otelimiz ilçemizin en gözde konaklama merkezi. Şoför esnafının evinde gibi hissetmesi bizleri onurlandırdı ve onurlandırmaya da devam edecektir. Lokalimizde aynı, bütün halkımızı kapsayacak şekilde bir arada buluşma ve merkez haline geldi. Kurtarıcı hizmetlerinde söz verdik ve ücret almadık. Eski kurtarımız hizmet verecek durumda değildi, bize yakışır Aydın’ın ilçelerinde tek kurtarıcı hizmeti veren odayız. Bizim için önemli bir başarı. Kurtarıcı hizmetinden memnun olan esnafımız yine inşallah önümüzdeki dönemde hizmet almaya devam edecekler. Odamızın hizmet aracını ben ve yönetim karar alarak oda üyelerimizin hizmetine sunduk. Yine hizmet vermeye devam edecek, kendime hiçbir zaman tahsis etmeyeceğim sözünü vermiştim bu aracı ve etmeyeceğim. Eğitim bizim için çok önemli, tespit ettiğimiz şoför esnafımızın tüm çocuklarına burs verdik. Yıl yıl 34-35-38 arasında gencimize burs verdik. Meselemiz burs vermek değil eğitimde çocuklarımızın yaşamlarını daim ettirmek için bir nebze katkıda bulunabilmek istedik, destek vermeye devam edeceğiz. Sosyal alanlarda esnafımızla gerek yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerimiz de, gerekse hayırlı mübarek ayımız ramazan ayında iftar yemeklerimizde sık sık bir araya gelerek esnafımıza kaynaşarak en iyi hizmet verdiğimize inanıyoruz” dedi.

“Çine Kamyoncu Cenneti”

Yaklaşık 4 senede verilemeyecek hiçbir hesaplarının olmadığına ve yaptıkları her şeyin göz önünde olduğunu söyleyen Başkan Bircan Öter, göreve geldiği günden beri kurumu ve şoför esnafının her zaman koruduklarını ve kolladıklarını belirtti. Öter, “Kamyoncu esnafımız için kooperatif sözümüzü yerine getirdik. Şuan aktif halde çalışmaktadır. Kamyoncu esnafımızı hiç bir zaman yalnız bırakmadık. Dışarıdan gelen kamyonculara da yük vermektedir. İlçemiz için önemli bir kurumdur, bu kurumu şu anda yöneten arkadaşlarımız gayet iyi yönetmektedirler. Çine Kamyoncu cennetidir. Tek yapamadığımız kamyon garajıdır Yetkililere defalarca müracaat ettik ama uygun yer bulamadığımız için henüz yapamadık. En kısada zamanda kooperatif bünyesinde kamyon parkı ve sevk işlemlerinin yürütülebileceği bir alan projemiz hali hazırda devam etmektedir. Özel bir şahıs ile görüşmelerimiz devam etmektedir, şartlar uyar ise yol üzerine kamyon esnafımızın hem bir arada olmalarını hem de daha hızlı iş yürütmelerini sağlayacak bir sistemi Allah nasıp ederse önümüzdeki dönemde mutlaka yerine getireceğiz” dedi.

“Esnafımız, Plaka Değerleri ve Tahsis Belgelerine Kavuştu”

Önceki dönemlerde yolcu ve servis taşımacılığında plaka değerleri olmadığı söyleyen Başkan Öter, “Sınırlandırma getirerek esnaflarımızın plaka değerlerini belli bir seviyeye getirdik, servis esnafımız bu durumdan memnun. İş alma konusunda servisçi esnafımız yeterince iş alabiliyor. Kurumumuz her türlü teknik bilgi ve alt yapıyı kendilerine sağlayabilmekte. Toplu taşıma araçları yeni yapılan otogarın üstünde hepsi bir araya getirilerek tertipli ve düzenli hale gelmiştir. Hem vatandaşlarımızı hem de minibüsçülerimizin daha kolay erişim sağlayacak bir sistem hayata geçirildi. Bu konuda toplu taşıma araçlarımızın da vatandaşlarımıza düzenli hizmet ettiğine inanıyoruz. Yapılamayan nüfusun az olduğu yerlerde de esnaflarımız az seferler yapıyor inşallah onları da gelecek dönemlerde belli bir yapılandırma yapacağız. Taksici esnafımızın da plaka değerleri ve tahsis belgeleri çıkartılarak plaka değerleri artırıldı” şeklinde konuştu.

Son olarak Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, 8 Ocak 2018 Pazartesi gerçekleşecek olan Oda Genel Kuruluna tüm esnafları davet ederek, Çine şoför esnafına hayırlara vesile olmasını temennisinde bulundu.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472