banner488

Başkan Ferya Yıldız: Unutmayın; Otizm Eksiklik Değil Farklılıktır

Başkan Ferya Yıldız: Unutmayın; Otizm Eksiklik Değil Farklılıktır
banner496

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı, program düzenleyerek Çine’de bulunan Özel Alinda Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı da bu güne duyarsız kalmayarak, Çine Özel Alinda Rehabilitasyon Merkezi’ndeki çocukları ziyaret etti. Yetkililerden otizmli çocuklar hakkında bilgi alan AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ferya Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra Kuvayı Milli Parkı’nda çocuklara hediyeler verdi, balonlar uçurdular ve oyunlar oynayarak 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günün kutladılar.

“Farklılıklarınızın farkındayız, daima yanınızdayız”

Farklılıklarınızın farkındayız, daima yanınızdayız diyen AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ferya Yıldız, “Eğitim ve çalışma ile her türlü engelin aşılacağına inanan birisiyim. Bizler devlet olarak, millet olarak, genelde geçmişte bu bilinçte değildik. Eskiden bu sıkıntıyı anneler tek başlarına çekerdi, bu çocuklar da evin bir köşesinde yaşamlarını sürdürmek zorunda kalırlardı. Son dönemde bu anlamda önemli gelişmeler oluştu ve bu bireylerimizin son zamanda topluma faydalı hizmetler de ürettiklerini görebiliyoruz. Otizmin çocuk yetiştirme özellikleriyle yada ailenin ekonomik koşullarıyla da hiçbir ilişkisi yoktur. Erken tanı konulur ve aile doğru bilgilendirilir ise çocuğa uygun eğitim verilerek olumlu sonuçlar elde edilebilir. Otizmin tedavisi sürekli ve yoğun eğitimdir. Her çocuk gibi otizmli çocuklarımızın da bu eğitime hakkı vardır. Unutmayalım ki otizm doğuştan gelen bir iletişim problemidir, bir eksiklik değil bir farklılıktır. Bu duygu ve düşünce ile otizm konusuna farkındalığın artmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2018, 22:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472