banner480

Başkan Dinçer’den, Etik Günü ve Haftası Mesajı

Başkan Dinçer’den, Etik Günü ve Haftası Mesajı
banner269
Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer, “Çağdaş ve demokratik ülkelerin bütününde, sınırları uluslararası standartlarla belirlenmiş etik ilkelere uygun bir kamu yönetimi anlayışı kaçınılmazdır.” dedi.

Başkan Salih Dinçer, Etik Günü ve Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajda Başkan Dinçer, “Çağdaş ve demokratik ülkelerin bütününde, sınırları uluslararası standartlarla belirlenmiş etik ilkelere uygun bir kamu yönetimi anlayışı kaçınılmazdır. Sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerle değişen kamu yönetimi anlayışının bugün en önemli ve değerli kavramı etik kavramıdır. Bu bağlamda, "Etik Günü" olarak kutladığımız 25 Mayıs'ı, etik değerlerin, başta kamu kültüründe olmak üzere, her alanda geçerli olmasını temenni ediyorum.

Kamu görevlilerinin sorumluluklarını yerine getirirken yasalarla sınırlandırılmış ve yasalara bağlı olarak tanımlanmış yetkilerinin  yanı sıra, saydamlık, tarafsızlık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme gibi etik davranış ilkelerine uymaları gerekmektedir.Eğer bugün küreselleşen dünyamızda yolsuzluklar, hırsızlıklar, hak yemeler varsa bunun temeli etik değerlere olan uzaklıktan gelmektedir.

Etik Haftasının kurumsal etik kültürümüzün ve etik yönetim anlayışımızın hayata geçirilmesinde önemli katkıları olacağı inancıyla, tüm mesai arkadaşlarımın "25 Mayıs Etik Günü"nü ve Etik Haftası'nı kutluyor, başarılı ve etik kültürüne uygun çalışmaların devamını diliyorum.”


Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2016, 11:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472