banner488

Başkan Çerçioğlu’ndan esnafa destek

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan esnafa destek.

Başkan Çerçioğlu’ndan esnafa destek
banner496

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan esnafa destek. Her zaman esnafın yanında olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Çine Belediyesi ve Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın “Çine’den alışveriş yapan kazanıyor” kampanyasına destek oldu. Başkan Çerçioğlu, büyük ödülün kendisine çıkması halinde ise ödülü Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği’ne bağışlayacağını belirtti.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Fatih Atay, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’i makamında ziyaret etti.

Çine Belediye Başkanının Esnaf Kampanyası daveti üzere Çine’ye gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay’ı Başkan Salih Dinçer, Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut ve Mehmet Yavaş, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer karşıladı.

Kampanya hakkında Enver Salih Dinçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na bilgiler verdi. Dinçer, “Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Belediye olarak Çine esnafının sıkıntıları olduğunu bununda yapılan alışveriş merkezlerinin etkisinin çok büyük olduğunu irdeledik. Bu nedenle esnafımızın işlerinin kötüye gittiğini bunu bir şekilde hareketlendirmemiz gerektiğini düşündük. Bu konuda toplandık ve ne yapabiliriz dedik. Alışveriş merkezleri kendileri araba hediye çekilişleri yapıyor, biz neden Çine’yi bir alışveriş merkezi gibi düşünmeyelim dedik. Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Metin Uyar bu kampanyanın prosedürleri için çok uğraştı. Esnaf Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Belediye olarak bu kampanyayı hayata geçirdik. Anlaşmalı esnaflarımızdan 100 liralık alış veriş yapan vatandaşımız Kent Pastanesi’nde görevlimize fişini götürüp kayıt yaptırarak çekiliş kuponuna sahip oluyor. 1 Ekim’de Noter huzurunda çekilişimiz gerçekleşecek. Kampanyaya katılmak için diğer ilçelerden de alışverişe gelenler oluyor, Çine’nin ekonomisini canlandırmış olduk” dedi.

Çineli halkımıza inşallah hayırlı olur diyen Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmeyi başarıyoruz. Tüm AVM’ler bu çekilişleri yapıyor, bizlerde Çine’yi bir AVM olarak düşündük. Prosedürleri aşmakta zorlandık, her şey bitti dedik Milli Piyango İdaresi’nden red edildi başvuru diye belge geldi. Bunun üzerine Ankara’ya giderek tekrar yeniden başvurumuzu yaptık. Hatta biz Belediye adına yapmayı önerdik ama bize Belediye’nin yapamayacağını ve ancak bir festival düzenleyerek bilet satabileceğini ve çekiliş yapabileceğini söylediler. Bizde esnafımıza bir faydası olmayacağı için Oda adına düzenledik. 45 esnafımız katıldı, Esnafımız 500 lira kampanyaya katılım ücreti ödedi. Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak katkı sağladık. Belediye Başkanımızda ‘Çine için varız’ dedi her yönden yardımcı oldu. İnşallah hayırlı ve başarılı oluruz. Bazı esnaflarımız kampanyanın bayram önünde başlamasında faydalı olduğunu hareketlilik ve yoğun satış yaptıklarını bildirdiler. Esnafımızın tamamı katılarsa daha güzel olacak” şeklinde konuştu.

Fakir fukara için başkan olduk, halkımızı düşünerek yapıyoruz biz her şeyi diyen Özlem Çerçioğlu, “Öncelikle bu düşüncelerinizden dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Başkanımızla bu kampanya hakkında görüştük, bende katılmak istiyorum dedim. Başkanımız hem beni hem de CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay’ı davet ettiler. Çok pozitif, çok güzel buldum bu nedenle sizlerle beraber olmak için buraya geldim. Zaten BŞB’si koydu bu sarı civcivleri halkımız hiç durmadan Aydın, Kuşadası, oraya buraya geziyorlar, esnaftan alışveriş yapmıyorlar sizlerde böyle bir kampanya ile Çine’nin esnafını korumaya çalışmanız çok güzel. Hep Çine’den gitmiyorlar, Aydın’dan ve diğer ilçelerden de Çine’ye çok gelen var. Eşini dostunu ziyaret ediyorlar, Çine köftesi yemeye geliyorlar, esnafta bu şekilde kazanıyor. Yani İl genelinde vatandaşlara bir döngü sağlamış olduk. Yine bütün Aydın ili sınırları içindeki esnaf tüm bu döngüden yararlanmış oldu. Büyükşehirler’de toplu ulaşıma geçmeyen başka il kalmadı. Biz bunu özelleştirmedik, bazı iller bu toplu ulaşımı özelleştiriyor. Biz Belediye olarak yapıyoruz. Anket sonuçlarında vatandaşlarımızın yüzde 96 memnuniyetlerini belirtmiş. Ağustos başında da ücretliye dönecek toplu ulaşım araçları. 30 kişi kuyrukta bekliyor ücretsiz binmek için, vatandaşın cebinde para yok ki, ayakta gitmeyi bile göze alıyor. Bunlara gariban halkımız biniyor. Parası olan belediyenin sarı otobüsü gelecek diye Allah’ın bu sıcağında 30-40 dakika beklemez verir parasını biner gider. Hep parası olan mı gezip tozacak bırakın birazcık fakir fukara sebeplensin şimdi ben onları da düşünüyorum gittikleri yerlerde 50 kuruşa çay 1,5 liraya tost alıp gezsin görsün istiyorum. Amacımız onlarında yaz aylarında çocuklarını deniz kenarına götürsünler.”

Ziyaretten sonra çekilişe katılmak için Başkan Özlem Çerçioğlu ve Milletvekili Fatih Atay, Kayalar Market'ten ev ihtiyaçlarını aldılar, alışverişin ardından kampanya listesine kayıtları yaptırarak çekiliş kuponlarını aldılar. Çekiliş kuponunu, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e teslim ettiler.

Başkan Çerçioğlu’ndan Örnek Davranış

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kampanya sonunda noter huzurunda yapılacak olan çekilişte büyük ödül olan arabanın kendisine çıkması halinde ödülü Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği’ne bağışlayacağını belirtti. Kampanyayı gerçekleştiren Çine Esnaf Sanatkarlar Odası,  Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Çine Belediyesi’ni tebrik eden Başkan Çerçioğlu, “Esnafı destekleyen böylesine önemli bir kampanya başlattığı için emeği geçenleri tebrik ediyorum.  Bu kampanyaya destek olmak için bugün Çine’ye geldim. Esnafa destek olmak için alışverişimizi yaptık, çekiliş sonunda ödülün bana çıkması halinde çıkan ödülü Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği’ne bağışlayacağım” dedi. Başkanlar, Çerçioğlu ve Atay’a, kampanyaya verdikleri destek için teşekkür etti.














Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 16:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472