banner488

Başkan Çerçioğlu'na Çevre Duyarlılığı Plaketi

Başkan Çerçioğlu'na Çevre Duyarlılığı Plaketi
banner496
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Deniz Temiz Derneği’nin (TURMEPA) birlikte organize ettiği ve engelli Milli Sporcu Kemal Özdemir’in Bafa Gölü’nde gerçekleştireceği yüzme aktivitesi 19 Ağustos 2016 tarihinde yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Deniz Temiz Derneği'nin (TURMEPA) birlikte organize ettiği ve engelli Milli Sporcu Kemal Özdemir'in Bafa Gölü'nde gerçekleştireceği yüzme aktivitesi 19 Ağustos 2016 tarihinde yapılacak.

Bu kapsamda Serçin Mahallesinde bulunan Serçin Ekoturizm Merkezinde yapılacak Bafa Gölü tanıtımı sonrasında Serçin - Sobran Koyu arasında katılımcılar için bir tekne turu düzenlenecek. Sobran Koyu açıklarında Milli Sporcu Kemal Özdemir'in yüzme aktivitesi gerçekleştirilecek. Aktivitenin devamında katılımcılar Bafa Gölü üzerinde yapacakları tekne turu ile Muğla İli sınırları içerisinde yer alan Kapıkırı Mahallesi'ne geçecek.

Planlanan aktivite ile Bafa Gölü ve çevresi hakkında ulusal ve yerel basına açıklamalarda bulunulacak, hem çevre hem de engellilerin spor aktivitelerine katılımlarının önemi üzerinde durulacak. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun destekleri ile gerçekleştirilecek aktivitenin Bafa Gölü ve Serçin Ekoturizm Merkezi odaklı olarak su kaynaklarının durumu hakkında farkındalık yaratılması, çevre bilincinin arttırılması ve engellilerin su sporlarına yönlenmeleri adına olumlu sonuçlar doğurması bekleniyor.

Milli Sporcudan Başkan Çerçioğlu'na Ziyaret

Aktivite kapsamında, Türkiye'nin deniz odaklı önü sivil toplum kuruluşu olan Deniz Temiz Derneği Genel Müdürü Akşit Özkural, Milli Yüzücü Kemal Özdemir ve dernek üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette Su kaynakları ve doğal ortamları korumak için mücadele ettiklerini belirten Temiz Derneği Genel Müdürü Akşit Özkural, "22 yıldır sayısız projeyi hayata geçirdik. Yarında engelli milli sporcu Kemal Özdemir ile birlikte "Her kulaç göllerimize bir nefes" projesini Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle hayata geçireceğiz. Hem çevreye karşı duyarlılığı hem de bu bağlamda yaptığı hizmetlerden dolayı İstanbul'dan teşekkür için geldik" şeklinde konuştu.

Başkan Çerçioğlu'na Plaket

Yapılan nazik ziyaret nedeniyle Deniz Temiz Derneği Genel Müdürü Akşit Özkural ve dernek üyelerine teşekkür eden Başkan Çerçioğlu, "Karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak ortak çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bizler çevreci ve çevreye karşı duyarlı insanlarız. Yarın Bafa Gölünde bu anlamda etkinlik gerçekleştireceğiz. Deniz Temiz Derneği'ne bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Deniz Temiz Derneği Genel Müdürü Akşit Özkural, çevreye karşı duyarlılığı ve doğal zenginlikleri koruması adına Başkan Çerçioğlu'na plaket takdim etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472