banner488

Başkan Bircan Öter, “Hizmete Devam”

Başkan Bircan Öter, “Hizmete Devam”
banner269

Çine Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının yaklaşık 4 yıldır başkanlığını yürüten Bircan Öter, Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan kongrede yeniden aday olacağını açıkladı.

Çine Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası 2018 yılı Ocak ayı içerisinde olağan kongresini gerçekleştirme kararı aldı. Kongreye sayılı günler kala 537 üyesi bulunan Odanın geçmiş dönemlere nazaran en başarılı Başkanı ve mevcut Başkanı Bircan Öter, kongrede yeniden aday olacağını açıkladı. Başkan Öter, makam odasında yaptığı basın toplantısında ekibiyle birlikte yeni bir 4 yıllık dönem için tekrar oda başkanlığına aday olduğunu söyledi. Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası binasında yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Öter, göreve geldikleri günden bu yana şoför meslektaşlarının tüm sorunlarının çözümü konusunda yakinen ilgilendiklerini ifade etti.

Hizmet Aracı, Kuruma Hizmet Verdi

Bircan Öter, Başkan seçildiği günden bugüne kadar şoför esnafı için yaptığı çalışmaları anlattı. Hizmete devam diyen Başkan Bircan Öter, “Yönetime geldiğimizde ilk olarak daha önce eski başkanın kendi şahsına tahsis etmiş olduğu odamıza ait 2006 model 09 LP 777 plakalı Ford marka aracımızın odamıza ait olduğunu belirtmek için odanın logo ve yazılarını kapılara yazdırdık ve bu aracımız ile odanın ve oda üyelerinin talepleri olduğunda resmi kurumlar ile olan iş ve işlemlerinde ulaşım ihtiyaçlarını 4 yıl boyunca karşıladık. Karşılamaktan çekinmedik. Çünkü bu araç kurumumuzundur üyelerimizindir ve esnafımızın hizmet aracıdır. Bu hizmetleri yaparken hiç bir üyemizden yakıt ücreti veya başka bir ücret talebinde bulunmadık göreve gelirken söz verdiğim gibi bu aracı kendi özel işlerimde kullanmadım, aynı şekilde devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Kurtarıcı Araç 416 Kez Hizmet Verdi

Kanunlar çerçevesinde ve işlevini doldurmuş araçları elden çıkarttıklarını ve üyeleri için kurtarıcı aldıklarını belirten Öter, “ 2015 yılı Mart ayında Sağlık Bakanlığının istemiş olduğu çalışma şartlarını yerine getirmemizin mümkün olmadığı ve diğer tüm ambulansı bulunan Esnaf Odaları gibi bizde ambulansımızı satmak durumunda kaldık.  Bu ambulansı 29 bin liraya sattık ve ekonomik ömrünü tamamlamış, masrafları artmış ve üyemize hizmet edemeyen ahtapotlu kurtarıcımızı da 28 bin 750liraya sattık. 2015 Mayıs ayında bize toplamda yaklaşık 150 bin liraya mal olan sıfır kilometre 2015 Model İveco marka kayar kasa çekicimizle üyelerimize 24 saat aralıksız ( kendi adlarına kayıtlı ticari araçlarına 100 kilometreye kadar )  kurtarıcı ile hizmet verdik.  Dönemimiz içerisinde üyelerimiz bu hizmetten toplam 416 kez yararlanmıştır.  Üyelerimize bu hizmeti vermek için 4 yılda yaklaşık toplam 176 bin lira şirketimizden harcama yapılmıştır” dedi.

Otel ve Lokalin Yenilendi

Yönetim olarak ilk toplantılarında kuruma ait Çine Alabanda Otel ve Şoförler Lokalinin acil olarak yenilenmeye ihtiyacı olduğu gördüklerini söyleyen Başkan Öter; “Yönetim kurulumuzun ilk toplantısında oteli ve lokali yenilemek için harekete geçtik. Otelimizin tüm katlarında, su ve elektrik tesisatları komple yeniledik. Duvarlarına alçı dekorasyon yaptırarak, tüm odalarımızda bulunan kötü durumdaki banyoların zemin seramiklerini, duşa kabinlerini ve kombilerini yeniledik. Odaların içindeki zeminleri laminant parke döşettik. Misafirlerimiz ve müşterilerimiz için baza, yatak ve mefruşatlarını komple yenileyerek her odamıza 71 ekran Full HD LED TV’ler ve her odamıza telefon, internet erişimi verdir. Yine otel resepsiyonunu rahat, konforlu, huzurlu yaşanabilir bir otel konseptine getirdik. Müşteri memnuniyetini artırarak, müşteri şikayetini sıfıra indirdik. Ayrıca Şoförler Lokalimizi de yenileyerek üyelerimize ve müşterilerimize huzurlu ve ferah bir ortama kavuşturduğumuzu inanıyoruz. 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu gereği mecbur olacak olan bina dış kaplamalarındaki ısı yalıtımı için binanın dışının pimaş siding ile kaplanmasına karar verdik. Bu tadilat ve yenileme çalışmaları 30.09.2014 tarihi itibarı ile sona ermiştir.  Tüm bu tadilatlar değişen demirbaşlar ve mefruşatlar için yaklaşık toplam 205 bin lira harcama yaptık.  İlçemize ve siz bağlı bulunduğunuz odamıza yakışır bir bina haline getirilmiştir.”

Korsan Taşımacılık ile Mücadele  

Korsan Taşımacılığın önüne geçebilmek için mücadele ettiklerini vurgulayan Başkan Bircan Öter, “Göreve geldiğimizde üyelerimizin en büyük sıkıntılarından olan korsan taşımacılık ile mücadele edebilmek korsan taşımacılığın yasak olduğunu ve ticari taşımacılık yapanların tercih edilmesinin faydalarını anlatan broşür ve afişler hazırladık. Bu afiş ve broşürler kooperatif başkanlarına, mahallelerdeki kahvelere asılması için teslim edilerek halka duyurulması, yerel medya aracılığı ile sağlanmıştır” dedi.

Büyükşehir Olduktan Sonra Ulaşımda Yaşanan Gelişmeler     

Odamıza kayıtlı yolcu ve servis taşımacılığı ( M, P ve T  Plaka ) yapan üyelerimizi derinden etkileyen bu statü değişikliği ile eskiden yürürlükte olan tüm kanun ve yönetmelikler yürürlükten kalkmış olup, 26 Eylül 2014 tarihinde Büyükşehir Belediyesi sitesinden yayınlanarak yürürlüğe giren taşıma yönetmelikleri ile yeniden düzeltildi.  Biz oda olarak bu değişikleri üyelerimize aktarabilmek açısından kayıtlı oldukları kooperatif başkanları ve yöneticileri ile düzenli olarak toplantılar yaptık. Kendilerini bilgilendirdik. Ayrıca bu üyelere SMS mesajları ile sürekli bilgilendirdik.  2014 Ekim ayı içerisinde ise odamıza kayıtlı yolcu ve servis taşımacılığı yapan servisçi, toplu taşımacı ve taksici esnafımızı bilgilendirme amaçlı bir seminer düzenledik bu seminere Aydın’dan UKOME yetkilileri de katıldı. Büyükşehir kanununun 7’nci maddesi F bendine göre ilimiz genelinde ulaşım yeniden yapılandırılmış olup,  artık tüm esnafımızın tahsis belgeleri hayata geçti. Tüm Ticari Plakalar sınırlandırılmış olduğundan dolayı da plakalarımızın değeri artmış daha da değerli bir hale gelmiştir ( Örneğin; Günümüz Şartlarında Bir Servis Aracı P plakanın değeri 25 bin lira ile 30 bin lira arasında değişmektedir )  Gelecek hedeflerimizde yine servisçi, toplu taşımacı ve taksici esnafımızın menfaatleri doğrultusunda daha çok çalışıp esnafımızın gelir seviyesini yükseltmek için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. Hizmet için varız diyen Başkan Öter sözlerine şu şekilde devam etti;

Kamyoncular Kooperatifi Kuruldu

“2008 yılından buyana ilçemizde eksikliği hissedilen Çine Kamyoncular Kooperatifi Oda'mızın önderliğinde 2016 yılının Kasım ayı sonunda kurulma aşaması tamamlanarak faaliyete başladı. Çine ‘de bulunan hem kurumsal hem de gerçek kişi işletmelerin ve tarımla uğraşan kişilerin yük taşıma ihtiyaçlarını karşılamak, kurumsal bir yapı ile daha teknolojik altyapı ve kaliteli hizmet anlayışını benimseyerek, kamyonculuk mesleğini genç nesillere aktarmak ve kamyon şoförlerinin bir olmalarını sağlamak amacıyla kurulan bu kooperatifimiz ilçemiz ve nakliyeci esnafımız için hayırlara vesile olmasını dileriz.

Sosyal Yönden Aktif Kurum

Oda başkanlığı olarak 2016 ve 2017 yılında Ramazan ayı münasebetiyle odamızın organizesi ile üst kuruluş temsilcileri, resmi kurum amirleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve üyelerimizin katılımı ile iftar yemeği programları düzenledik. Bu programları yine önümüzdeki dönemde geleneksel hale getirmek istiyoruz. 2016 yılı ve 2017 yılında Odamız başkanlığı tarafından üyelerimizin isteği doğrultusunda turistik, kültür ve tatil turu kapsamında yurt dışı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne, gezi organize ettik tarihi yerlerini kültürel yerlerini şehitliklerini gezdik, bu gezinin üyelerimiz üzerinde pozitif etkilerini bire bir gördük yaşadık. Yine göreve gelirsek üyelerimizin talepleri olur ise buna benzer turlar düzenleyerek yoğun iş hayatımızın yorgunluğunu atmak için elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyoruz. Yine 2016 yılı içerisinde ise yine odamızın organizatörlüğünde Odamız üye ve ailelerinin katılımı ile konaklamalı Çanakkale gezisini gerçekleştirdik. Bu gezi ile Çanakkale'nin Kurtuluş Savaşındaki önemini, Çanakkale destanını, şehitliklerini atalarımızın vermiş olduğu mücadeleyi ve bu vatanın kolay kazanılmadığını, cepheleri gezerek bire bir yaşadık. Yine üyelerimizden talep olursa ülkemizin tarihi ve turistik yerlerine turlar düzenlemeye hazırız.

"Üst ve Resmi Kurumlar İle İyi İlişkiler Kurduk"

Üst kuruluşumuz olan TESK, Şoförler Federasyonu ve Aydın Esnaf Odaları Birliği ve kamu kurum ve kuruluşları ile olan diyaloğumuzu göreve geldiğimiz 2014 yılının mart ayından itibaren de üst düzeyde tutmaya özen gösterdik. Üyelerimizin sorunlarını aşmamız hususunda üst kuruluşlarımız ile sürekli istişareler de bulunduk. Düzenlenen seminer ve toplantılara katıldık ve ahilik kutlama törenlerine katılarak odamızı ve üyelerimizi temsil ettik. Böylelikle bu toplantılarda üyelerimizin sıkıntı ve önerilerini üst kuruluşlarımıza sunduk. Yine göreve gelirsek üst kuruluşlarımız ile olan üst düzey ilişkilerimizi aynı şekilde devam ettireceğiz.

Odadan Eğitime Tam Destek

Göreve geldiğimiz 2014 Mart ayından bugüne kadar eğitime de ekonomik gücümüzün elverdiği ölçüde tam destek verdik. Bu çerçevede Odamıza kayıtlı olup üyelerimizin üniversitede okuyan 34 öğrencisine 2015-2016 döneminde toplam 19 bin 40lira, 2016-2017 döneminde de 35 öğrenciye toplam 16 bin 800 lira karşılıksız burs verilmiştir. Yine 2017 -2018 dönemi içinse 37 öğrenciye karşılıksız eğitim bursu verilmeye devam edilmektedir. Ayrıca 2016 yılında ilçemizde bulunan Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksek Okulu Süleyman Pekgüzel Kampüsü içinde yapılacak olan ek binalar için eğitime katkı amacıyla odamızın eğitim bütçesinden 20 lira bağışta bulunulmuştur. İlçemizde bulunan okullarımızın ihtiyaçları doğrultusunda ve talepleri neticesinde yaklaşık 4 yıl içinde bütçemiz doğrultusunda toplam 15 bin liraya yakın yardımda bulunulmuştur.

"Odamızın Hizmet Katını Yeniledik"

Yine siz üyelerimize daha ferah bir hizmet ortamı sağlayabilmek amacıyla 2017 yılında ise oda hizmet katının tadilatı yapılmış olup, başkan ve genel sekreter odası komple yenilenmiş bu yenileme ile birlikte ihtiyaç duyulan bazı mobilya ve demirbaşlar ile hurdaya ayrılarak yenileri alınmıştır. Yine bu tadilatlar ve demirbaşlar için yaklaşık toplam 25 bin liraya yakın harcama yapılmıştır” şeklinde konuşmalarını tamamladı.


Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2017, 13:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472