banner488

Bahçearası Mahallesi, Gelenekleriyle Örnek Oldu

Bahçearası Mahallesi’nde Ramazan Bayramının ilk günü yaklaşık 60-70 süregelen geleneği devam ettiriyorlar.

Bahçearası Mahallesi, Gelenekleriyle Örnek Oldu
banner496

Her sene olduğu gibi bu senede Ramazanın son haftası camiye sandık koyarak bu gelenek için hayırsever vatandaşlar yardımda bulundu. Kimin ne kadar yardım yaptığını kimse bilmeden herkes gönlünden kopanı sandığa atıyor. Biriken yardımla geleneklerini sürdürüyorlar.

Örf ve adetlerimizde olan bayramları eskisi gibi yaşamıyoruz diyen Muhtar Hakan Karabulut, “Geleneksel olarak bayramın birinci günü yemek düzenliyoruz. Yaklaşık 60-70 yıldır sürüyor bu gelenek. Dedelerimiz başlatmış zamanında bizde onlardan kalan yadigar geleneği sürdürmeye devam ettiriyoruz. Bütün köylü camiye bıraktığımız sandığa yardım ediyor. Verenlerden de vermeyenlerden de Allah Razı olsun. Kimin ne kadar yardım ettiğini kimse bilmiyor. Bayram günü bütün köy halkı yemek geleneğimize katılmak için toplanıyoruz. Yalnızca mahallemizdeki vatandaşlar değil katılanlar, yakın mahallelerden de gelenler oluyor. Buraya gelen herkesin karnı doyar, kimse aç kalmaz, yemeğini yer, bayramlaşır ve giderler. Bu sene bazı büyüklerimizi de davet ettik ama bayramlaşma olduğu için fırsat bulamadıklarını düşünüyoruz. Yemek geleneğimize İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan da bu sene bizlere katıldı, teşekkür ederiz. Buraya gelemeyen hastalarımızın evlerine de yemeklerimizden götürüyoruz. Çoluk çocuk herkes burada. Namazdan çıkınca burada toplanmaya başlarız. Kimse evine gitmez.

Bahçearası’ndaki  bu yemek geleneğinden çok memnun olduğunu ve diğer mahallerinde bunu örnek almaları gerektiğini söyleyen Atıgan, “Muhtarımıza teşekkür ediyorum. Örnek bir mahalle olmuş Bahçearası bunu yerinde yaşamak istedim. Çok güzel herkes burada örf ve adetlerimize sahip çıkıyorlar. Tarım İlçe olarak yemekleri çok nefis olmuş tam not aldılar bizden. Bütün emeği geçen, katkı da bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ederim, hepinizden Allah Razı olsun. Türkiye’nin bugünlerde birlik ve beraberlik içinde olmaları için böyle güzel geleneklere çok ihtiyacı var, bütün sorunlarımız Allah’ın izniyle beraber oldukça çözülür. Bunun bütün Çine’deki mahallelere yayılmasını diliyorum” dedi.






Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2014, 13:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472