banner488

Aydınlılar Derneği’nden Çıldır Havalimanı İçin Kampanya

Aydınlılar Derneği’nden Çıldır Havalimanı İçin Kampanya
banner269
Ankara Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Ankara Çıldır Havalimanının faaliyete geçmesi için 18-22 Ekim 2017 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 10. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri ve Fuarında imza kampanyası düzenledi. 

İmza kampanyası derneğin etkinlik standını ziyaret eden Aydınlılar ve Aydın’a turizm amaçlı seyahat eden Ankaralılardan yoğun ilgi ve destek gördü. Kampanya masasında bulunan Dernek Başkan Yardımcısı Arzu Akar ve Genel Sekreter Menderes Payze Aydın Çıldır Havalimanının ulaşıma açılmasına neden ihtiyaç duyulduğunu konuyla ilgilenen fuar ziyaretçilerine tek tek anlattılar. İlk imzayı atanlardan biri de eski bakanlardan Cengiz Altınkaya oldu.Kadıköy erotik shop.

Yapılan açıklamada, “Aydın’ı her yıl ortalama yerli yabancı 5 milyon 500 bin turist ziyaret etmektedir. İlimiz Kuşadası, Didim gibi yüksek turizm potansiyeline sahip sahil ilçeleri ile Antik çağın Afrodisias, Milet, Alinda, Didyma, Nysa, Priene, Magnesia gibi önde gelen kentlerine ve pek çok doğal güzelliklere, alternatif turizm merkezlerine ev sahipliği yapmaktadır. Diğer yandan bir eğitim kenti olan Aydın ve ilçelerinde yaklaşık 50 bin yükseköğretim öğrencisi öğrenim görmektedir. Aydın aynı zamanda tarım ve hayvancılık, orta ölçekli sanayi üretimi, ithalat ve ihracata yönelik ticari faaliyetlerin de yoğun sürdürüldüğü bir il özelliği taşımaktadır.  Aydın sosyolojik açıdan da dışarıya hem göç veren hem de göç alan bir il olması dolayısıyla yüksek oranda seyahat hareketliliği yaşanan bir ildir. Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin üyelerinin Aydın ile hala sıkı bağlara sahip olup sıklıkla Aydın’a seyahat ettiği ve sadece Ankara’da 3 bine yakın Aydınlı ve binin üzerinde üniversite öğrencisi bulunuyor. Yaklaşık 600 km mesafe olan Aydın Ankara arası otobüs ile ortalama 9 saat, özel araç ile 7 saat sürmektedir.  İlimizin aktif olarak kullandığı havalimanı olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Didim İlçemize 155 km, Kuşadası ilçemize 100 km,  güneyde yer alan Karpuzlu ilçemize 173 km doğuda yer alan ilçesi Buharkent’e 194 km uzaklıktadır. Dernek temsilcileri, gurbette yaşayan Aydınlılar olarak memlekete daha kolay ulaşım imkânı sağlanmasını arzu ediyoruz. Çıldır Havalimanının faaliyete geçmesini Aydın’a yolu düşen her Türk vatandaşının ve her dünya ferdinin ulaşım özgürlüğü meselesi olarak görüyoruz.” Kadıköy sex shop.

Kampanya kapsamında toplanan imzaların talep dilekçesiyle birlikte Dernek Başkanı Halil Apaydın tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Başbakanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı makamlarına gönderileceği öğrenildi.







Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2017, 12:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472