banner480

Aydınlı, depreme hazırlıklı olmalı

Aydınlı, depreme hazırlıklı olmalı
banner269
Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak Aydın İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısında Vali Ömer Faruk Koçak Aydın için karşılaşılabilecek en büyük afetin deprem olduğunu belirterek “Aydın’da yaşamak depreme hazırlıklı olmayı gerektirir” dedi.

Aydın İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu DSİ 21. Bölge Müdürlüğe Toplantı Salonunda toplandı.Vali Ömer Faruk Koçak Başkanlığında gerçekleşen toplantıya İl Garnizon komutanı Jandarma Albay Halil Şen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Afet Acil Durum Müdürü Şerafettin Demircan ve ilgili müdürlüklerin temsilcileri katıldı.İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şerafettin Demircan yaptığı açılış konuşmasında “İlimizde olası bir afet anında koordinasyondan her birim kendi bünyesinde yapılması gereken görevin önemini hissederse ve kurum içindeki çalışmalarda kurumun asli görevleri gibi afetle ilgili görev ve planlara ait hizmetleri de birinci derecede öncelikli görürlerse önlenmesi mümkün olmayan afetlerde zararı en aza indirmek ekip çalışmasından geçer. Başbakanlık Afet ve Acil durum yönetim başkanlığının hazırladığı afet ve acil yönetmeliği ve Türkiye Afet müdahale planı müdürlüğümüz koordinatörlüğünde ana destek ve çözüm ortak kuruluşlar ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile ilimizde afet müdahale planı hazırlanmıştır” dedi.

İlimizin Karşılaşabileceği En Büyük Afet Türü Deprem

Vali Ömer Faruk Koçak ise depreme her an hazırlıklı olunması gerektiğini söyleyerek “İlimizdeki antik kenti gezenler bilirler ki o antik kentlerin tamamındaki yapılar büyük depremler sonucunda yıkılmışlardır. İlimizin karşılaşabileceği en büyük afet türünün deprem olduğunu burada ifade ediyorum. Böyle ilde yaşıyor olmak depreme her an hazırlıklı olmayı gerektirir. Depremle beraber içinde bulunduğumuz dünyanın içerisinden geçtiği iklim değişikliği insan eliyle meydana gelebilecek afetlerden biridir. Kimyasal biyolojik, radyoaktif ve nükleer saldıra yönelik hazırlıklarımızı da yapmamız gerekir. Önce risklerin önceden belirlenmesi anlatılması ve afet anında etkin müdahaleyi etkin kılabilecek hazırlıkların önceden yapılması belirlenen senaryolara göre her seviyede tatbikat yapılması ve afete maruz kalacak kişilerin ilk saniyeden itibaren ne yapacağını bilir hale gelmesi buna rağmen meydana gelebilecek yıkılma ve zararlarında en kısa sürede ortadan kaldırabilmesi iyi bir hazırlık dönemiyle mümkündür. İyi bir hazırlık demek koordinasyon demektir. Koordinasyonda bütün kurumların afet öncesi ve afet zamanı ve sonrasında bütün süreçleri ne kadarıyla biliyor ve ona göre hazırlıklarını yapması gerekiyor.

Depreme Hazırlıklı Olmamak İnsanları Öldürür

İlimize baktığımızda büyük depremler yaşanmış biz en büyük depremden daha büyük deprem olacak gibi yada başka türlü saldırlar gibi senaryolar geliştirip bunlara hazırlıklı olmak zorunda olmak zorundayız. Deprem öldürmez Depreme hazırlıklı olmamak insanları öldürür. Eğer 10 şiddetinde bir depreme hazırlıklı olursak 10 şiddetinde bir deprem bize bir şey yapmaz. Afetle mücadele teknik çalışma gerektiren hazırlık gerektiren o zor çalışmalar gerektiren afetle karşılaştığımıza müdahale son derece icracı olmayı gerektirir. Afetle mücadele hem çağımız entelektüel bilimsel çalışmayı hem de icracı çalışmayı gerektiren bir süreçtir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472