banner488

Aydın’da yakıt tankeri ortalığı savaş alanına çevirdi: 3 ölü, 5 yaralı

Aydın’da yakıt tankeri ortalığı savaş alanına çevirdi: 3 ölü, 5 yaralı
banner269

Aydın’da akaryakıt yüklü tankerin önüne çıkan otomobili ikiye böldükten sonra karşıdan gelen kamyonete çarpması sonucu 3 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı. Kazada, tankerin alev alması sonucu Aydın-Muğla 3 saat trafiğe kapalı kaldı.

Kaza, saat 18.00 sıralarında Aydın-Muğla Karayolu Çakırbeyli Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İzmir’den Muğla istikametine giden Ünal Akbal idaresindeki 09 LF 414 plakalı akaryakıt yüklü tanker, Çakırbeyli Mahallesi’nden gelerek anayola çıkmak isteyen Ahmet Çoban (60) idaresindeki 45 RA 1161 plakalı otomobille çarpıştı. Önüne çıkan araca çarptıktan sonra karşı şeride geçen tanker, Çine’den Aydın yönüne gitmekte olan 09 JC 693 plakalı kamyonete çarparak şarampole devrildi. Yaklaşık 50 metre sürüklenen tanker alev alarak patladı.

Can pazarının yaşandığı kazada otomobilde bulunan sürücü Ahmet Çoban ile Mustafa Kara (52) ve İhsan Çemen (53) olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada yaralanan tanker sürücü Ünal Akbal, Aydın Devlet Hastanesi, kamyonette bulunan Süslem Karayel (24), Güldünya Çelebi (24), Saygı Gümüştaş (62) ve Hülya Özlem ise Atatürk Devlet Hastanesi’nde kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Hayatını kaybeden ve Baltaköy Mahallesi sakini oldukları öğrenilen Kara, Çoban ve Çemen, Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Acı haberi alarak olay yerine gelen yakınları, sinir krizi geçirdi.

Yangın 45 dakikada söndürüldü

Kazanın ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis, jandarma ve itfaiye ekibi sevk edildi. Alev alan tankerden yola dökülen akaryakıtın da tutuşması sonucu başlayan yangın geniş bir alana yayıldı. Aydın-Muğla karayolunun tamamen kapatıldığı yangın yaklaşık 45 dakika sonra söndürülebildi. Kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu kaza nedeniyle kapatılan karayolu, her üç aracın çekilmesi ve temizlik çalışmalarının ardından 3 saat sonra trafiğe açılabildi.

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ da olay yerine gelerek bilgi aldı. Ölenlere rahmet ve yaralılara acil şifa dileyen Vali Koçak, patlama ve yangından dolayı daha fazla mal ve can kaybı olmaması için tüm önlemlerin alındığı belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472