banner488

Aydın'a Ulusal Kalp Damar Cerrahi Merkezi kuruldu

Ulusal Kalp Damar Cerrahi Merkezleri projesi kapsamında Aydın Devlet Hastanesi Aydın, Muğla ve Denizli illerine hizmet verecek merkez olarak seçildi.

Aydın'a Ulusal Kalp Damar Cerrahi Merkezi kuruldu
banner269

Sağlık alanında önemli atılımlara imza atan Ak Parti, Aydın’da Milletvekillerinin girişimleriyle Aydın, Muğla ve Denizli illerinde hizmet verecek olan Ulusal Kalp Damar Cerrahi Merkezleri kuruldu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Milletvekili Mehmet Erdem, “Hükümetimizin hayata geçirdiği Ulusal Kalp Damar Cerrahi Merkezleri projesi kapsamında Aydın Devlet Hastanesi Aydın, Muğla ve Denizli illerine hizmet verecek merkez olarak seçilmiştir.” dedi.

“Yaklaşık 2.000.000 kişilik nüfusa sahip olan bölgeye Aydın Devlet Hastanesinde oluşturulan Anjiografi ve Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi hizmet verecektir.” diyen Milletvekili Erdem, “Aydın Devlet Hastanesi Anjiografi ve Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi yaklaşık 1.200 m2 lik bir alan modernize edilerek yapılandırılmış olup, aynı katta hem anjio merkezi hem de yoğun bakım servisleri ve ayrıca açık kalp ameliyatlarının yapılacağı 2 adet ameliyat salonu yapılandırılmış ve 31 Ocak 2013 günü hizmet vermeye başlamıştır.” şeklinde açıklamada bulundu.

Yazılı açıklamasında Ulusal Kalp Damar Cerrahi Merkezlerindeki hizmetler hakkında ayrıntılı bilgiler veren Milletvekili Erdem, “Ameliyathaneler son teknoloji ile donatılmış olup “laminer flovlu” dur. Tüm sistem bilgisayar sistemi üzerinden takip edilmektedir(ortam ısısı, aydınlatması, havadaki nem miktarı, havalanması gibi…)

Hastanemizde 6 Kalp Damar Cerrahi Uzmanı ve 6 Kardiyoloji uzmanı ile hizmet verilecektir.Anjio grafi ve açık kalp ameliyatları için uzmanlarımız gerekli eğitimleri almış olup, günümüz teknolojileri eşliğinde bu işlemleri yapabilmektedirler.

Merkezde, 3 anjiokateter hemşiresi, 1 perfuzyonist, 4 anjiografi teknikeri, 2 kalp damar cerrahisi hemşiresi, Kalp damar cerrahisi yoğun bakımda 9 hemşire, Koroner Yoğun Bakımda 8 hemşire ve Kalp Damar ve Kardiyoloji Ara Servisinde 5 hemşire görev yapmaktadır.

Aydın Devlet Hastanesinde Acil Servis 2.katında oluşturulan Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi, son derece modern cihazlarla donatılmış, Anjiografi Salonu,6 yataklı 2.basamak Koroner Yoğun Bakım Ünitesi, 5 yataklı 3.basamak Kardiyovasküler Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi, 8 yataklı Kalp Damar ve Kardiyoloji Ara Servis ve 2 adet ameliyat salonu oluşturulmuştur. Merkezde laminer akımlı ve hepafiltreli hava akımı ile son teknolojiye uygun hava akımı sağlan-maktadır.

31.01.2013 tarihinde Ankara Yüksek İhtisas Hastanesinden gelen Kalp Damar Cerrahisi ve Kardiyoloji uzmanları ile beraber 54 yaşındaki hasta H. T.’ye koroner anjiografi yapılmış ve anjiografi ünitesi fiilen hizmete girmiştir.

Yine aynı bölümde bir başka hastamızın kalp pili anjio eşliğinde değiştirilmiş ve toplamda 8 hastaya anjio grafi yapılmıştır.

Anjiografilerin çoğu bilek atardamarlardan yapılmıştır. Bu işlem nadir merkezlerde yapılmaktadır. Yapılan ilk 4 anjiografi de 1 tane korener bypass kararı verilmiş ve ameliyat Aydın Devlet Hastanesi’ yapılacaktır.

Bundan sonraki dönemlerde acile başvuran kalp krizlerinde acil anjio yapılacak olan hastalara anjiografi merkezimiz hizmet verebilecektir. “ şeklindeki açıklamasını “İcraatlarımıza bir yenisini daha eklemenin gururuyla Aydın Ulusal Kalp Damar Cerrahi Merkez’inin Aydın’a ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” sözleriyle tamamladı.


Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2013, 02:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472