banner488

Aydın Ziraat Odalarından Bayraktar’a Ziyaret

Aydın Ziraat Odaları başkanları Ankara’ya Türkiye Ziraat Odaları Başkanı Şemsi Bayraktar ile görüştüler.

Aydın Ziraat Odalarından Bayraktar’a Ziyaret
banner496
 Efeler Ziraat Odası Başkanı Riza Posacı, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Hasan Aydoğdu, Kuyucak Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akıncıoğlu, Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk, İncirliova Ziraat Odası Başkanı Kaykı, Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, Köşk Ziraat Odası Başkanı Veli Tuna, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç’in katıldığı ziyarette Aydın’ın ve Türkiye’nin tarım sorunları ele alındı.

Aydın Ziraat odaları başkanlarından Aydın ilinin sorunlarını dinleyen Şemsi Bayraktar, tespitlerini ve çözüm önerilerini ortaya koydu. Aydın Ziraat odaları başkanları Aydın ilinin tarım sorunları arasında Çiftçi Malları Koruma yasası ve uygulamaları, pamuk fiyat ve ihracat politikaları, kırmızı et ve sütte fiyat uygulamaları, incirin genel sorunları, Rusya ile ortaya çıkan siyasi krizin başta çilek olmak üzere fiyatlara etkileri, jeotermal imtiyaz sahibi şirketlerin tarım topraklarına ve ürünlerine zararları,zeytin ve zeytinyağı fiyatları,don,kuraklık ve diğer iklim etmenlerinin tarıma etkileri konularında görüş alış verişinde bulunuldu.

Ziyarette Aydın Ziraat Odaları başkanlarına hitaben Şemsi Bayraktar:“Türk tarımının yapısal, güncel ve ekonomik sorunları ile ilgili olarak TZOB olarak üzerimize düşeni yapmaktayız. Yeni bir hükümet kurulmuştur. Yeni bakanımızla da sorunları çözmede çözüm üretmede ve Türk çiftçisinin çıkarları ve geleceğinin güvence altına alınması için her alanda gerekli çabayı göstereceğiz.”Üretici Birlikleri Yasası” çıkarken görüşlerimizi açıkladık, ancak arzu ettiğimiz bir yasa ortaya çıkmamıştır. Üretici birlikleri ürünlerin piyasa ekonomisi içinde yeterli faal rol alamamaktadırlar. Tarım topraklarının korunması elzem tedbirlerin alınması, gerekli yasal düzenlemelerin yapılması şarttır. Kırmızı ette ve sütte oyunlar devam etmektedir. Süt sanayicisi ticaretini sürdürebilmek için süt üreticisine saygı duymak zorundadır.2016 yılının tarımda çözümlerin yılı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472