banner488

Aydın Tekstil Parkı Açıldı

Aydın Tekstil Parkı Açıldı
banner269
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 100 milyon lira bedelle kamulaştırdığı ve referandumla yeşil alan olarak kalmasına karar verilen 177 dönümlük Aydın Tekstil alanının 40 dönümlük kısmı park ve piknik alanı oldu. Aydın Tekstil Parkı'nın açılışı bugün Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından gerçekleştirildi.

Açılışta Başkan Özlem Çerçioğlu'nun yanı sıra Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Aydın Ticaret Odası Başkanı Adnan Bosnalı,  Aydın Şoförler Otomobilciler Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Semih Özmeriç ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Sabah 8'den Gece 12'ye Kadar Açık

2009 yılında göreve geldiği ilk günde ilk icraatının Aydın tekstil alanın yeşil alan olarak Aydınlılara kazandırmak istediğinin söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu "Biz bu alanın asla betonlaşmasını istemedik. Merhum Adnan Menderes tarafından 1954 yılında temelleri atılan Aydın Tekstil fabrikası ne yazık ki kuruluşunun 50.yılında atıl bir hale gelmiştir. Biz bu alanın yeşil alan olarak kalmasın istememizden sonra kamulaştırma kararı aldık. Mahkemesi tam 7 yıl sürdü. Çok zor geçen bu süreçte bıkmadan, yılmadan mücadele ettik. Çünkü burası Aydın merkezde kalan tek yeşil alan. İçerisinde bin tane tescilli çam ağacı var. Aynı zamanda da tescilli binalar var. Bu alan için 100 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedik. Ödenen bu paralar sizlerin ödediği vergileri ile toplanıyor. Biz bu kamulaştırmayı yaptıktan sonra hemen Park Bahçe Daire Başkanlığımız, Fen İşlerimiz ve ASKİ Genel Müdürlüğümüz kolları sıvadılar ve gece gündüz çalışarak yaklaşık 40 dönümlük bu alanı Aydın halkının sabah 8:00 akşam 24:00 saatleri arasında nefes alabilecekleri bir alan haline getirdiler. Arkadaki binaları ne yapacağımız soracak olursanız, buraları da bildiğiniz üzere kamulaştırmayı yaptırdıktan sonra referandum yaparak sandık koyarak Aydın halkına bu alan için fikirlerini sormuştuk. Ben sonucun yeşil alan çıkacağından yüzde doksan dokuz emindim ne nitekim de öyle oldu. Biz vatandaşımız Aydın halkı ne istediyse onu yapacağız. Fabrika binasını fuar alanı olarak kullanacağız. Çünkü Aydın’ın çok ciddi bir fuar alanı sıkıntısı var. Çok amaçlı salonlar oluşturulacak. Bunların yanında da kafeler spor alanları yürüyüş parkurları yapılacak" dedi.

'Betonlaşmaya Hayır, Rantçılara Dur Diyoruz'

Bir konuya değinmeden geçemeyeceğini belirten Çerçioğlu, " Bundan yaklaşık olarak 6 - 7 ay önce kendini bilmez birkaç kişi 'Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bu alanı kamulaştıracak ve bu alana da rezidanslar AVM’ler yapacak' dedi. Ben o zamanda söyledim inanmayın yalan söylüyorlar. İftira atıyorlar. Çünkü bunların mezhebinde iftira atmak vardır, yalan söylemek vardır. Aydın’a ne zaman güzel bir şey yapılsa önüne set çekmek vardır. Buradan bir kez daha söylemek istiyorum. Burayı kimse ben olduğum sürece beton yığını haline çeviremez. Bunların akıllarından geçen budur. Burayı beton yığınına çevirmektir, neden peki, çünkü rant var, bu tip insanların tüm akılları rant üzerine çalışır. Geçen günlerde yaptığımız Aydın Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında, Söke merkezdeki pazar yerine rezidanslar yapmak istediler. Ben yine reddettim. Ayrıca bu tekstil alanına ek olarak 5 bin tane daha ağaç dikeceğiz. Herkesin gönlü rahat olsun, Aydın Tekstil alanının  henüz açılmamış ve binaların olduğu kısmı da en yakın zamanda restorasyona açacağız, önümüzdeki hafta projelerinin ihalesi yapılacak.  Ben son olarak herkese hayırlı, uğurlu olsun dilerken, Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler, ASKİ ve Fen İşleri Daire Başkanlığı'na çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Piknik Malzemeleri Kiralanabiliyor

Büyük ve yaşlı çam ağaçlarının altındaki yeşil alan üzerine konulan banklarda piknik yapılabilen yeni Tekstil Parkı'nda ücretlendirmeler de açıklandı. Buna göre 1 saatlik kullanımda; küçük mangal 20 lira, büyük mangal 25 lira, küçük boy semaver (10 bardak) 20lira, büyük boy semaver(15 bardak) 25 lira olarak belirlendi.













Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472