banner488

Aydın Tarımının Sorunlarını Fakıbaba'ya Anlattılar

Aydın Tarımının Sorunlarını Fakıbaba'ya Anlattılar
banner496
Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, AK Parti Aydın milletvekilleri ve kentteki diğer ziraat odası başkanlarıyla birlikte, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı Ankara’da ziyaret etti. Posacı, Bakan Fakıbaba’ya Aydın tarımının sorunlarını ve çiftçilerin taleplerini aktardıklarını belirtti.

Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, yaptığı açıklamada, AK Parti Aydın milletvekilleri ve ilçe ziraat odası başkanlarıyla birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı ziyaret ettiklerini dile getirdi.

Fakıbaba’yı Aydın’a davet ettiklerini bildiren Posacı, Fakıbaba'nın 27 Ekim’de Aydın’a geleceği bilgisini verdi. Tarımın zor bir sektör olduğunu kaydeden Posacı, “Pamuk hasadı başladı. Pamuk bizim için yeniden önemli bir ürün haline geldi. Beyaz altın eski günlerine döndü diyoruz ama burada her sene çeşitli sorunlarla karşı karşıya geliyoruz. Geçen yıl fiyatların artışı, tahminim 60 - 67 bin hektar arasında bir pamuk ekimi var. Pamuk ekimimiz giderek yükselecek. 43- 45 bin hektarlardan buralara yükseldi. Bu süreç devam ederse pamuk ekimimiz giderek artıracak. Pamuk ithalatçısı olan ülkemiz pamuk ithal etmekten kurtulacak. Bu sorunlarımızı ifade ettik” değerlendirmesinde bulundu.

“Ege Pamuğu, Dünya Fiyatlarında Satılmalı”

Çiftçilerin sorunlarını her ortamda gündeme getirme anlayışında olduklarını vurgulayan Posacı, şöyle devam etti: “Ege pamuğunun dünya fiyatlarında satılmasını sağlayacağız. Dışarıda 7 lira olan pamuk, 6 lira 25 kuruş bandına çekilmek isteniyor. Burada bir oyun oynanmak isteniyor. Sayın Bakana bu sorunlarımızı ilettik. Tarımda ithalat olduğu zaman adeta ‘tüylerimiz ters dönüyor.”

Pamuğun yanı sıra et ve hububat konusunda da benzer sorunların yaşandığına dikkati çeken Posacı, “Türk çiftçisinin ithalatla terbiye edilmemesi” gerektiğine işaret etti.

Bakan Fakıbaba’ya süt üreticilerinin sorunlarını da ilettiklerini aktaran Posacı, incirin de TARSİM kapsamına alınması talebinde bulunduklarını ifade etti.

Hayvan Damları ve Dane Zeytin Konusu

Dane zeytinle ilgili problemleri de dile getirdiklerini söyleyen Posacı, “Bunun yanı sıra, Hayvan damları ruhsatsız. Yeni yapılan damların harçlardan muaf edilmesini, yeni yapılanların da çıkarılacak bir yasayla ruhsatlı dam kabul edilmesini talep ettik. Ahırlarda kullandığımız elektrik, ticari elektrik olarak gözüküyor. Bu da tarımsal bir durum olduğuna göre bunun tarifesinin zirai olmasının, tarımda uygulanan tarifede yapılmasını istedik” diye konuştu.

Jeotermal enerji kaynaklarının doğaya zarar vermemesi konusundaki taleplerini de Bakan Fakıbaba’ya aktardıklarını anlatan Posacı, tarımsal örgütlerin ziraat odaları çatısı altında birleştirilmesi talebinde de bulunduklarını sözlerine ekledi.



Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2017, 01:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472