banner488

Avrupalı Bisikletliler Çine’yi Pedalladı

Avrupalı Bisikletliler Çine’yi Pedalladı
banner496

Çine sokaklarını pedallayan Avrupalı gençler, Hükümet Meydanı’nda “Geri Dönüşüm için Bisikleti Pedalla” konulu projesi ile ilgili stant açarak bilgilendirme yaptı.

Ankara’daki Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan ve Erasmus Programı Gençlik Değişimleri bileşeni kapsamında desteklenen “Geri Dönüşüm için Bisikleti Pedalla” konulu proje kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen ve Aydın’dan projeye katkı veren çevreci gençler ile Çine Marmara Koleji öğrencileri, Çine’de pedal çevirerek farkındalık yarattı. Slovakya, Polonya, İspanya, Estonya, Romanya ve Türkiye olmak üzere 6 farklı Avrupa ülkesinden yaklaşık 30 genç Çine’de geri dönüşüm için geri dönüşüm malzemeleri ile donattıkları bisikletlerini pedalladı. Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Apaydın ve yabancı gençlerin tercümanlığını yapan Dış İşleri Bakanlığı AB İşler Başkanlığında AB uzmanı başkan yardımcısı Arzu Akar’ında aralarında olduğu 21’i yabancı 6’sı Türk olmak üzere 30 kişilik gençlik gurubu İtalyan Köprüsünden giriş yaparak hükümet Meydanı’na geldi. Programlarına Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’i ziyaret ederek başlayan çevreci gençler, Hükümet Meydanında kendi ülkelerindeki geri dönüşüm çalışmalarını anlatan resim sergisi açtı. Belediye Başkan Dinçer gençlerin sergisini gezip Avrupalı gençlerden ülkeleri hakkında bilgi aldı. Projeye Marmara Koleji öğrencilerde ve öğretmenleri bisikletleriyle katılarak destek verdi. Emniyet güçlerinin çevre güvenliğini sağladığı etkinlikte gençler bisikletlerini pedallayarak şehir turu attı. Hükümet meydanında başlayan bisiklet turu, Kuvayi Milliye Müzesi devam ederek Alabanda Antik Kentine yaptıkları gezi ile noktaladı.

“Aydın’ın daha yaşanabilir bir kent olması”

Belediye Başkanı Dinçer’i ziyaretinde Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Apaydın dernek faaliyetlerini anlattı, daha sonra projeye ilişkin bilgi verdi. Dernek Başkanı Apaydın, “Geri dönüşüm ve sürdürülebilir yaşam konusunda yerel yönetimlerde farkındalık oluşturmak ve bunu devam ettirmek ve bisiklet yollarının kullanımı konusunda toplumda bir farkındalık oluşturmayı sağlamaktır. Temel felsefemiz Aydın’ın daha ileri ve daha yaşanabilir bir kent olması hedefimiz bu. Değişik faaliyetlerle birlik beraberliğimizi sağlamaya çalışıyoruz. Yedi gün sürecek olan proje içerisinde bize destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Projeyi uygulamak dışında Aydın’ın tarihi, turistik ve ören yerlerinin tanıtımı ve el sanatlarının ile tarım ürünlerinin tanıtılmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

“Kadın Kooperatifi Kuracağız”

Başkan Dinçer, “Bu yılsonu düzenlenecek Ankara’daki EGEM Fuara katılacağız. Çine Belediyesi olarak farkındalık yaratmak istiyoruz. Projelerimizde bayanlara ve gençlerimize pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Ürünlerimizi bilmeyen yok Topçam Madran suyu, zeytinyağı üretimine başladık, 2 bin kadınımızı Çanakkale’ye gönderdik. İlk seferimiz 10 Kasım’dan itibaren Ankara’da Anıt Kebir’e ziyaretlerimizle başlayacak. Ev kadılarımıza burada Çini ve seramik kursları veriyoruz. Bunları Ankara’da fuara getireceğiz ve tanıtıp pazarlayacağız. Bir tanede yine mutfağımız var yöresel gıda ürünleri üretiyoruz. Şu anda sipariş üzerine üretim yapılıyor ama bir mağaza kurmayı planlıyoruz. Fuarda sizleri yanımızda görmek bizleri mutlu edecektir. Mutaflar Mahallesi’ndeki kadınlarımıza ait çiçekçilik kooperatifimiz var. Ürettiklerimizin pazarlanmasında ve bakanlıklardan destek alma açısından kolaylık sağlanması için kadın kooperatifi kurma çalışmalarımız devam ediyor. Burada güzel bir gün geçirmeniz ve güzel bir anı olmasını, Çine’yi unutmamanızı diliyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472