banner480

Avrupa Afete Hazırlık Girişiminin Başkanı Türkiye Olacak

Avrupa Afete Hazırlık Girişiminin Başkanı Türkiye Olacak
banner269
‘Güney Doğu Avrupa Afetlere Hazırlık ve Önleme İnisiyatifi’nin (DPPI SEE) 32. Bölgesel Toplantısı, 5-6 Nisan 2016 tarihlerinde Slovenya’nın Portoroz şehrinde gerçekleştirildi. Toplantıdan, insiyatifin 2017 dönem başkanlığını AFAD ile alacak olan Türkiye’nin, Slovenya ile daha yakın çalışması kararı çıktı. Üye ülkelerin AFAD’dan talep ettiği Afet Geçici Kent Yönetim Sistemi (AFKEN) ve okulların afete hazırlanması eğitimleri de toplantının gündeminde yer aldı.

AFAD, Afete Hazırlıkta 9 Avrupa Ülkesine Başkanlık Yapacak

Toplantı kapsamında yapılan görüşmelerde dönem başkanlığını yürüten Slovenya ile Türkiye’nin daha yakın çalışması gerektiği dile getirildi. ‘Güney Doğu Avrupa Afetlere Hazırlık ve Önleme İnisiyatifi’nin 2017 Dönem Başkanı olacak Türkiye, AFAD ile 9 Avrupa ülkesine afete hazır olmaları için liderlik yapacak. Uluslararası ‘IPA Sel Afetlerinde Etkin Müdahale’ projesinin yürütücülerinden olan AFAD ile Türkiye, dönem başkanlığını alarak afet risk azaltma konusunda Avrupa’da etkin rol üstlenecek.

 Nüfus Hareketi Yönetiminde ve Okulların Afete Hazırlanmasında AFAD’dan Avrupa’ya Eğitim

Bir önceki bölgesel toplantıda, Suriye insani krizinin oluşturduğu kitlesel nüfus hareketini yönetmekte güçlük çeken ülkeler, AFAD’dan destek istemişti. Eğitim desteğinin AFAD tarafından sağlanması için planlamalar yapıldı. AFAD’ın kurduğu barınma merkezlerinin yönetim yazılımı olarak geliştirilen Afet Geçici Kent Yönetim Sistemi’ne (AFKEN) ilişkin eğitim Avrupa ülkelerine verilecek.

Avrupa’ya verilecek eğitimlerin ikinci bölümünü, okul güvenliği eğitimleri oluşturuyor. Bu eğitimin talep edilmesinde, AFAD’ın Afete Hazır Türkiye Kampanyası kapsamında Afete Hazır Okul modülü ile yürüttüğü eğitim çalışmaları önemli yer tutuyor. Afete Hazır Okul alt kampanyasındaki deneyimi sebebiyle Türkiye, Okul Güvenliği Küresel Girişimi tarafından ‘Okul Güvenliğinde Lider Ülke’ seçilmişti. Lider ülke olarak Türkiye AFAD’ın çalışmalarıyla, Güney Doğu Avrupa’daki okulların afetlere dirençli hale gelmesine destek olacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472