banner480

Atıgan “Yerli Karpuz Yükselen Değerimiz”

Çine’ye bağlı Kargı mahallesinde yetiştirilen yerli karpuz lezzetiyle ramazanda sofralarda yer alacak.

Atıgan “Yerli Karpuz Yükselen Değerimiz”
banner269

Karpuz yetiştiricilerini ziyaret eden Çine Nerobet Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan yetiştirilen yerli karpuzu yerin de inceledi ve tadına baktı. Özkan konuyla ilgili yaptığı açıklama da” Çine de en lezzetli karpuz Kargı mevkisin de yetişiyor. Tüketicimiz çok rahatlıkla bu karpuzu tüketebilir, her hangi bir ilaç veya hormon yok. Çiftçilerimiz çok özverili bir şekilde çalışıyor, önümüzde ki günlerde kuraklık sıkıntısı olacak, su sıkıntısı olabilir bu nedenle ürünümüze sahip çıkalım” dedi.

 Karpuz yetiştiricisi Sevkan Aka yaptığı açıklamada” Mart 15’de başlarız ekmeye Haziran 15’de toplamaya başlıyoruz. Yerli karpuz pembe ve sulu olur özellikle bu konuyu halkımız bilsin” dedi. Köyde çiftçilik yapan Hüseyin Akbal” Kargı ovamızda su sıkıntısı var, yetkililerden en kısa sürede buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Elektrik çok pahalı geliyor, Adnan Menderes sulama barajının ovamıza yansımasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 Çine Halkı Yerli Bibere Öncelik Tanısın

Kargı mahalle muhtarı Yaşasın Erbay yaptığı açıklamada” Bizim en büyük sıkıntımız biberimizin para etmemesi. Bu nedenle halkımız daha hassas davranmalı. Üreticiden ucuza alınan mallar pazarda iki üç katına satılıyor. Eskiden Çine’den 200-300 kamyon mal gönderirken şuan da 3-5 ton ancak gönderiliyor. Biz biberimize alıcı bulamıyoruz bu yüzden de zarar ediyoruz” diyerek sıkıntılarını dile getirdi. Konuyla ilgili düşüncelerini söyleyen Atıgan” Çiftçimizin önünü her türlü açmalıyız, desteklemeliyiz tanıtım yapmalıyız. Bizim biberimiz çok lezzetli, daha önce ilçemizden her yöne gönderirdik şuan da bunu gerçekleştiremiyoruz. Bunun için basın aracılığıyla ürünlerimizin tanıtımını yapıp eski değerini kazandırmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.



Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2014, 11:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472