banner488

Atatürk, vefatının 83'üncü yılında Çine’de anıldı

Atatürk, vefatının 83'üncü yılında Çine’de anıldı
banner496

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk vefatının 83’üncü yılında Çine’de anıldı. Çine Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenklerin sunulması ile başlayan anma töreni Kültür merkezindeki programla devam etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 83. ölüm yıldönümünde de düzenlenen törenlerle anıldı. Anma törenine Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Karip, Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluşların müdür ve idarecileri, STK başkanları, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlk tören Çine Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenklerin sunulması ile başladı. Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ve Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saatler 09.05'i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okunarak gönderdeki bayraklar yarıya indirildi. Hayatın adeta 2 dakika durduğu ve hüzün dolu dakikaların yaşandığı çelenk sunma töreni Çine Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine Madran Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bayram Cesur gerçekleştirdi. Çine Madran Anadolu Lisesinin organize ettiği program öğrencilerin gösterileri ile devam etti. İlçe genelinde düzenlenen günün anlam ve önemini anlatan ‘Atatürk' konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2021, 15:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472