banner488

Asrın Projesi EBA Aydın’da Tanıtıldı

Asrın Projesi EBA Aydın’da Tanıtıldı
banner496
 Milli Eğitim Bakanlığının yürütmekte olduğu Fatih Projesinin 5.ayağı olan ve asrın projesi olarak değerlendirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA)  Efeler Sosyal Bilimler Lisesinde düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Selma Kural Fatih Projesinin eğitimde fırsatları artırma ve teknolojiyi iyileştirme projesi olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; “ Fatih projesi ile bilgi toplumu oluşturmak ve aynı zamanda eğitimde teknolojiyi en yararlı şekilde kullanmak amaçlanmıştır. Proje sayesinde okullarda kurulan alt yapı sayesinde etkileşimli tahtalar ve internet ağı ile okullarımız dünyada ki örneklerinden daha önce bilgi ve teknolojiyi kullanmaya başlamışlardır. Dünyanın en zengin içeriğine sahip EBA ile öğretmenlere verilmeye başlanan içerik geliştirme eğitimi ile birlikte dünyada örnek teşkil edebilecek içerik üretim modeli oluşturulmuştur. Bu proje ile Türkiye’nin en ücra köşesinde ki bir oku ile batıdaki okul arasında eğitim açısından bir fırsat eşitliği sağlanmıştır. Aynı zamanda bu proje ile engelli olan öğrencilerimiz için alt yapı oluşturularak sesli kitap okuma ve diğer materyallerle de onlarında bu kaynaktan yararlanabilmeleri sağlanmıştır” dedi. Fatih Projesi kapsamında Aydın il genelinde sağlanan hizmetler hakkında bilgiler veren Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre  2015 yılında okullara 5943 etkileşimli tahta kurulumunun yapıldığını ve 2016 yılında da Ortaokul, İlkokulu ve Okul öncesi sınıflarda da kurulumların devam edeceğini söyledi. Töre “Fatih projesi kapsamında 246 adet A3 ve A4 Yazıcı okullarımıza dağıtılmıştır. İl genelinde 51 okulda 2015 yılı içinde 9.sınıf öğrencilerine ve öğretmenlerine, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli yöneticilere, Rehberlik Araştırma Merkezi öğretmenlerine, meslek lisesi öğretmenlerine toplam 8875 adet tablet bilgisayar dağıtımı yapılmış olup, 2016 yılı içerisinde tablet bilgisayar dağıtımı devam edecektir. İlimiz genelinde 10 eğitmen ile Ocak - Aralık 2015 tarihleri arasında 104 kursta toplam 1455 öğretmen eğitim almıştır” dedi. Toplantıda paylaşılan istatistiklerin ardından Sosyal Bilimler Lisesi Tarih öğretmeni Halil Karaca ve Fen Lisesi  Müdür Yardımcısı Muammer Metin tarafından EBA hakkında bilgiler verilerek, derslerde EBA kullanımı materyallerin, içeriklerin öğrencilere aktarılması ve EBA üzerinden gerçekleştirilen hemen hemen bütün etkinlikler sunum eşliğinde görsel olarak anlatılarak katılımcıların EBA hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları sağlandı. EBA sayesinde artık öğretmenlerin ve öğrencilerin velilere yük olacak yardımcı ders materyali, yardımcı ders kitabı aldırmalarına kesinlikle ihtiyaç kalmadığını belirtildi.

EBA 24 Saat Hizmet Veriyor

EBA'nın dünyanın en büyük eğitim teknolojisi projesi FATİH Projesi'nin en önemli bileşeni olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü  Pervin Töre, "Bütün eğitim sistemimizi derinden etkileyen, hani hep söylüyoruz ya sessiz devrim işte burada, sınıflarda gerçekleşiyor" değerlendirmesinde bulundu. EBA, Eğitim Dünyamıza 24 saat hizmet veriyor diyen İl Milli Eğitim Müdürü Töre, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün eğitim alanında dünyanın en nitelikli ürünlerini gerçekleştiren kurum olduğunu ve " Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü iftihar ettiğimiz millî kuruluşumuz haline gelmiştir" dedi. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü uzmanlarının, gece gündüz çalışarak olağanüstü içerikler geliştirdiklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, sözlerine şöyle devam etti; “ Herkesin öğretmen, öğrenci tanıdığı vardır, onlar üzerinden bu sistem bütün Türkiye'nin erişimine açılmış demektir. Öğrencilerimiz 24 saat buraya girebiliyorlar. EBA sayesinde artık öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin velilere yük olacak yardımcı ders materyali, yardımcı ders kitabı aldırmalarına kesinlikle ihtiyaç kalmamıştır. Bizim her yıl ders yılı başında ders kitaplarına ilave olarak öğretmen ve öğrencilerimizin ihtiyaç duyacakları her türlü yardımcı materyal, alıştırma, test örnekleri EBA'da fazlasıyla vardır. Öğrenci, her hangi bir dersi kaçırdıysa, bir dersi anlamadıysa bir başka öğretmenden bir kez daha dinlemek istiyorsa, en başarılı öğretmenler tarafından en profesyonel anlatımlarda video görüntü olarak yüklenmiştir. Dolayısıyla öğrencilerimizin herhangi bir yardımcı ders materyaline ihtiyaç duymaları halinde her şeyin çözümü EBA'da fazlasıyla var”.

EBA’nın  Zenginliğini Görecekler

"İçerik, öğretmenler tarafından da geliştiriliyor" EBA'daki içeriklerin sadece YEGİTEK'teki uzmanlarca değil öğretmenler tarafından da geliştirildiğini kaydeden Töre, öğretmenlerin ders içeriklerini hazırlayarak EBA'ya gönderip ders, video ve sorular yöneltebildiklerini belirti. Öğretmenlerin eğitim materyali üretmelerine yönelik bilgiyi ulaştırmak için gerekli organizasyonların yapıldığını bildiren İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde YEĞİTEK'teki stüdyoların benzerlerini kurarak öğretmenlere daha profesyonel üretim yapmalarının yolunu açtıklarını, tekniğini öğrettiklerini belirtti. Her öğrencinin okuldan verilen şifresiyle EBA'ya girebileceğini hatırlatan Töre, her velinin de bu kanalla EBA'nın zenginliklerini görebileceğini söyledi. Öğretmen ve öğrencilerin EBA'da ne kadar ne ile meşgul olduğunu da değerlendirmek istediklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, şunları belirtti: "Öğrencinin diyelim ki bir matematik dersinde, bir matematik problemini çözebilmesi bir başarıdır. Dolayısıyla eğitimciler bu başarıyı değerlendiririz ama bazen de öğrenci o problemi çözemez ama çok çaba gösterir. O sorunu çözmek için gayret gösterir. Eğitim aynı zamanda o gayretin de değerlendirilmesidir. Bunun için biz öğrencilerimizin nerede, ne kadar gayret gösterdiğini, hangi konularla ne kadar uğraştığını, bu içerikler üzerindeki çalışmalardan da yola çıkarak değerlendireceğiz. Böylece sadece sonucuna değil, yürünen yola verilen emeğe de bakarak öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi performans değerlendirmelerini de bu şekilde yapma imkânına kavuşacağız." FATİH Projesi'nin geçen yıl İtalya'dan ödülle döndüğünü söyleyen  Pervin Töre, "Bu ödülün de gösterdiği gibi FATİH Projesi, bütün dünyada takdirle izlenen olağanüstü bir hikayedir. Bunu yapan milletin çocukları olarak da övünebiliriz" dedi. Toplantının sonunda basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü de kutlayan Milli Eğitim müdürü Pervin Töre basın mensuplarının her proje tanıtımında yanlarında oldukları için kendilerine teşekkür etti.






Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472