banner480

“Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa” Fotoğraf Yarışmasının Ödülleri Çine’ye geldi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi için kadın çiftçilerin çocuklarının katılımı ile "Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa" temalı fotoğraf yarışmasında Çineli kızlar derece aldı.

“Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa” Fotoğraf Yarışmasının Ödülleri Çine’ye geldi
banner269
 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca , "Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa" temalı yarışma düzenlendi. Geçtiğimiz aylarda sonucu açıklanan yarışma Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca duyarlılığı ve farkındalığı artırmak amacıyla, aile çiftçiliği ve küçük aile işletmeciliğinin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve ulusal gündemlerde tanıtılması için kadın çiftçilerin çocuklarının katılımı ile 81 ilden yarışmacılar katıldı. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan tarafından; il birincilik ödülü Çine Bahçearası köyünden Fatma Nur Özmen'e, ikincilik ödülü Çine Bahçearası köyünden Sıla Batmaz'a , üçüncülük ödülü Çine Bahçearası köyünden Sude Özmen'e ve mansiyon ödülü de Çine Bahçearası köyünden Fatma Nur Kılınç'a verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa" temasıyla düzenlenen bu yarışmada çiftçilere ve katılımcılara teşekkür etti. Bircan, “Yarışmayla çocuklara doğa sevgisini ve çevre bilincini aşılamak, çiçeklerin kültür mirası olduğunu, onların biyolojik hayata değer kattığını öğretmek, tarımın insan yaşamındaki önemini küçük yaşlardan itibaren fark ettirebilmek, Türkiye'nin sahip olduğu bitkisel zenginliğin yeni kuşaklarca benimsenmesini ve korunmasını sağlamak ve çocukların gözünden yaşadıkları doğayı, sevdikleri çiçekleri görebilmek hedeflenmiştir. İl Müdürlüğümüzce oluşturulan "Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa" jüri ekibince yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren yarışmacı çocuklarımızı, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Adem Kaplan'ın katılımı ile ödüllendirdik. Çekmiş olduğu fotoğraf ile il birincisi olarak seçilen, Çine İlçesi Bahçearası köyünden Fatma Nur Özmen'e katılım belgesi ve bakanlığımızca gönderilen dijital fotoğraf makinesi, ikincisi olarak seçilen Sıla Batmaz'a katılım belgesi ve kitap, üçüncüsü olarak seçilen Sude Özmen'e katılım belgesi ve kitap hediye ettik. Çekmiş olduğu fotoğrafla mansiyon kazanan Fatma Nur Kılınç'a da katılım belgesi ve kitap hediye edildi. Jüri ekibine de katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi" dedi.

İl birincisi Fatma Nur Özmen, 23 Nisan 2016'da Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi'inde Aydın'ı temsil edecek.

 











Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472