banner480

AKP’li Vekil Erdem’den jeotermal araştırma önergesi

AKP’li Vekil Erdem’den jeotermal araştırma önergesi
banner269
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, jeotermal enerji kaynaklarının dağıtımı ve kullanımında ortaya çıkan sorunlar ile insan sağlığına olan etkilerini araştırılması amacıyla TBMM’ye önerge verdi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, yaptığı açıklamada; “686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanununun 2007 yılında yürürlüğe girmesiyle Aydın ilinde Jeotermal Enerji Santralleri (JES) kurulmaya başlanmış olup sayıları her geçen gün artmaktadır. Bahsi geçen kanunla, doğal zenginliğimiz olan jeotermal kaynaklardan maksimum seviyede faydalanmak için elektrik enerjisi üretimi yanında termal turizm, konut ısıtılması, seracılık gibi alanlarda istifade edilmesi hedeflenmiştir.

Bu olumlu amaçlara rağmen kamuoyunda jeotermal enerji kaynaklarının kullanılması esnasında bazı hatalı uygulamaların olduğundan bahsedilmekte olup bu hataların çevreye ve halk sağlığına zarar verdiği iddiası özellikle son günlerde gündemi işgal etmektedir. Bu sebeple 686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanununun uygulamasında, jeotermal kaynakların tahsis, dağıtım ve kullanımında yaşandığı söylenen sıkıntıların incelenmesi amacıyla TBMM Başkanlığı’na verdiğimiz ve ilk imza sahibi olduğum ‘Meclis araştırması açılması’ önergesini ilişikte kamuoyumuzun bilgilerine sunuyorum. Bu önergenin kabulüyle gündem işgal eden ve Jeotermal Enerji Kaynaklarının kullanımında yaşandığı söylenen sıkıntılar tespit edilecek böylelikle konunun çözümüyle alakalı politikalar belirlenebilecektir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472