banner488

Akçaova Esnafı, ‘Nail Uzun’ dedi

Akçaova Esnafı, ‘Nail Uzun’ dedi
banner496

Akçaova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi seçimli genel kurulu gerçekleşti. İki adayın yarıştığı seçimleri mevcut Başkan Nail Uzun 127 oy alarak tekrar başkan seçildi.

Akçaova Lisesi Konferans Salonu’nda,  2018 yılı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi seçimli olağan genel kurulu yapıldı. 319 üyeden 246’sının katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulda, başkan adayı Ayhan Akkurt yarışan mevcut Başkan Nail Uzun ve yönetim kurulu yeniden güven tazeledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Genel Kurul Başkanlık Divanı seçildi. Divan başkanlığına Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Birinci Başkan vekili Süleyman Can, katip üyeliklere Çine Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bircan Örter ve İbrahim Baysal görevlendirildi. Gündem maddelerinin ve faaliyet raporu okundu. Raporlar oy birliği ile kabul edildi. Ayhan Akkurt ve bazı ortaklar seçimin kapalı usul yapılmasını talep etti. Kongre tüzüğe göre açık usul yapıldığını belirten Divan Başkanı, ortakların talebi üzerine kapalı veya açık usul oylama yapılması gerektiğini söyledi. Ön oylamada, 246 ortaktan, 116 ortağın gizli oylama istedi, oylamada yeterli çoğunluk sağlanamadığı için seçim açık usul olarak yapıldı. 246 ortağın katıldığı Akçaova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde, mevcut başkan Nail Uzun ise 127 oy alarak yeniden başkan seçilirken, ikinci başkan adayı Ayhan Akkurt 86 oy aldı. Oylamalar sonucu ortaklar ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganları ile Başkan ve yönetim kurulunu tebrik ettiler. Başkan Nail Uzun’un yeni yönetim kurulu; Mustafa Taştan, Ertan Baysal, Zeki Akar, Mustafa Pazar, Denetim kurulu üyeleri: Kamil Çınar, Ahmet Demir, Bölge Birliği Temsilcisi: Nail Uzun, Zeki Akar.

Kongreye, Çine Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bircan Örter, Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Enver Gökbel, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun, MHP İlçe Başkanı Kazım Oluç, S.S. Çine Karayolu Yük Taşıma Kooperatif Başkanı İsmail Güder, muhtarlar, kooperatif üyeleri ve davetliler katıldı.

Akçaova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanlığına 2. kez başkan seçilen Nail Uzun, “13 Nisan 2016 tarihinde ilk kez bizleri bu göreve layık gördünüz. Göreve başladığımızda 99 ortağımız 2 milyon 700 bin lira kredi kullanmış, biz kooperatifimiz zararda iken devir aldık. Şu anda 161 ortağımıza 8 milyon lira kredi kullandırdık. Ortaklarımıza en laikiyle hizmet etmekti hedefimiz. Devletimizin desteği ile ortaklarımızı daha da artırarak kooperatifimiz, esnaf ve sanatkarlarımıza mümkün olduğunca imkanlardan faydalanmalarını sağlamaktır. Hep birlikte daha çok güzel işler yapacağız. Bizlere yardımcı olan ve desteklerini esirgemeyen AK Parti Aydın Milletvekilimiz Sayın Mustafa Savaş'a çok çok teşekkür ediyorum. Tüm ortaklarımıza da bizleri destekledikleri ve kongremize geldikleri için teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 

































Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2018, 20:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472