banner488

Akalın, Muhtarlar Derneği Başkanlığından İstifa Etti

Akalın, Muhtarlar Derneği Başkanlığından İstifa Etti
banner269

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Kahraman Mahallesi'nde muhtar adayı olan Abdülkadir Akalın, seçimi kaybetmesi üzerine Çine Muhtarlar Derneği Başkanlığı görevlerinden istifa etti.

Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Abdülkadir Akalın görevinden ayrıldı. Yönetim Kurulu, Akalın’ın Başkanlık görevini devam etmesini istemesine rağmen, Akalın bunun etik olmayacağını ve görevini bıraktığını açıkladı. Uzun yıllar Kahraman Mahallesi'nde muhtar seçildiğini belirten Akalın, "31 Mart'taki yerel seçimlerde muhtar olmadığı için, etik olarak dernek başkanlık görevimden ayrılıyorum” dedi. Abdülkadir Akalın, Yağcılar Mahalle Muhtarı Rafet Aydın ve Alabayır Mahalle Muhtarı Adem Açıkgöz Muhtarlar Derneği görevlerinden ayrıldılar. Derneğin son toplantısını gerçekleştiren muhtarlar, başkan yardımcısı Kuruköy Muhtarı Hüseyin Kılcı’yı Muhtarlar Derneği Başkanı ve boşalan diğer görevlere de Eskiçine Mahalle Muhtarı Erkan Uzun, Esentepe Mahalle Muhtarı Halil Baş ve Dereli Mahalle Muhtarı Mustafa Civelek olanak değişti. Kuruköy Muhtarı Hüseyin Kılcı, muhtar arkadaşlarına kendisini bu göreve layık gördüklerinden dolayı teşekkür etti. Kılcı, “Tüm muhtar arkadaşlarımın yanımda olmasını istiyorum ve birlikte bu süreci çalışarak geçireceğiz” dedi. Kılcı, yapmış olduğu çalışmalar adına Akalın’a teşekkür ve onur plaketi taktim etti.

“Etik Olanı Yaptığımı Düşünüyorum”

Şahsi görüşüyle etik olmadığı kararına vardığını belirten Abdülkadir Akalın, “Bilindiği gibi 31 Mart’ta mahalle idareler seçimleri yapıldı. Bizler Dernek Başkanı olarak derneğimizin de yeganı temelleri içinde birlik beraberliğin olması ve sizlerin de daha önceki verdiğiniz yetki ile yaklaşık 13 senelik muhtarlar derneği başkanlığı yapmış bulunmaktayım. Derneğimizin tüzüğü gereğince de seçimle geldiğimiz için muhtar olsak da olmasak da görevden ayrılma gibi bir şartımız yok. Ama bizler muhtarlığı bıraktık, buraya da bir değişim gerektiğini düşündüm. Yönetim kurulu toplantımızda, etik olarak dernek başkanlığımın devam etmemesini kendi kararımla belirtmiş bulundum. Yönetim kurulundaki muhtar arkadaşlarım görev sürecinde görevime devam ettirmemi istedi. Tabi bu beni onurlandırdı, gururlandırdı, teşekkür ederim. Ama bizler hiçbir zaman görevimizde koltuktan güç almaya değil o koltuklara daha da güç vermek için bulunduğumuz mevki ve makamlarda görev yapmaya çalıştım. Muhtarlar Derneği Başlığı görevimden, diğer üç arkadaşımızla beraber görevimizi bıraktık. Devam eden ve yeni gelen muhtar arkadaşlarıma, muhtarlık görevinin kutsal bir görev olduğunu görevleri süresince daha iyi bir şekilde anlayacaklarını düşünüyorum. Önemli olan bu aileyi koruyabilmek, kucaklayabilmek, destekleyebilmektir. Önümüzde yaklaşık 9 ay gibi bir süreç var, yönetimimizdeki arkadaşlar ayrılmıyorlar. Seçim sürecine kadar sizlerden istirhamım derneğimizde yıllarca bizlerden fazla muhtarlık yapmış olan abimiz Hüseyin Kılcı abimizi öneriyorum. Sizlerin de bunu uygun ve layık göreceğinize inanıyorum. Bu zamana kadar bu görevi bana veren muhtar arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi iletirim. Biz yine bu ailenin içerisindeyiz, bizlere düşebilecek olan herhangi bir destek düşünüldüğünde sizlerden fazla bizler yanınızda olabileceğimizi unutmayalım. Muhtarlıklar gelip geçici, bunlar vatandaşlarımızın bir tercihidir ama önemli olan kurulan arkadaşlıkların devamıdır. Bütün muhtar arkadaşlarıma gelecek süreç içerisinde başarıların devam etmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2019, 17:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472