banner488

AK Partili Çakır, “Türkiye ekonomisine yaklaşık 2 milyar liralık katkı”

AK Partili Çakır, “Türkiye ekonomisine yaklaşık 2 milyar liralık katkı”
banner269

AK Parti Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır, büyük bir projeyi Çine’ye kazandırılan, dönemin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Çine adına şükran ve hürmetlerini sundu.

Dönemin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10.10.2010 yılında açılışı yapılan Çine Adnan Menderes Barajı’nın 10. yılında Çine’ye ve ülke ekonomisine sağladığı katkıları dile getiren AK Parti Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır basın açıklaması yaptı.

Merhum Başbakan Adnan Menderesi rahmetle yad eden Başkanı Çakır, ''Bu Çine Çayı ne zalim bir çaydır. 6 asırdır bu çay bir türlü kontrol altına alınamaz. Ya Menderes Nehri. Sabah erken kalkmışsın, her şey hazırlanmış, pamuklar toplanacak, ortalık günlük güneşlik. Bir de bakarsın şu dağların ardından bir şeyler geliyor. Gökte önce bir bulut, sonra bir bora, bir dolu, arkadan bir fırtına. Şimşekler ışıl ışıl çakıyor, gökler inim inim inliyor. Çine sele dönüşmüş, çağlayanlar gibi akıyor. Menderes taşmış, tüm pamuk ovaları sular içinde, yeni mahsul su üstünde çırpınıyor. Bir ağacın altında büzülür, yumruklarını sıkar, kafanı habire vurur durursun. Gözlerinden yaşlar akar, yüzüne çarpan sert damlalarla kendine gelirsin. 'Tevekkeltü al allah' dersin, başka güvenecek kimin var? Bu acıya değme insan katlanamaz.'' Bu sözlerin sahibi Merhum Başbakanımız Adnan Menderesi rahmetle yad ediyor hatırasına sahip çıkan Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da bir kez daha Çine’miz adına şükran ve hürmetlerimi sunuyorum.

Bugün 141 yıllık hayalin gerçeğe dönüşmesinin yani 120 metre yüksekliğiyle Dünya’nın 5. ve Avrupa’nın en yüksek barajı olan Çine Adnan Menderes Barajı’nın açılışının 10. Yılı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat açılışını gerçekleştirdiği barajımız ile 22.358 hektar alan sulanmakta, 9.000 hektar arazi de taşkından korunmaktadır. Ayrıca Barajda kurulan hidroelektrik santrali ile yıllık 118 milyon kw saat enerji üretiliyor. Hizmete alındığı 2010 yılından beri 1 milyar 440 milyon liralık taşkın zararı da önlenmiş oldu. Ayrıca hizmete girdiğinden itibaren Türkiye ekonomisine yaklaşık 2 milyar liralık ekonomik katkı sağladı. Bu itibarla bu kadar büyük bir projeyi Çine’mize kazandıran Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2020, 13:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472