banner488

AK Parti Milletvekili Savaş, “Çine’de 70 bir dekar arazi sulanacak”

AK Parti Milletvekili Savaş, “Çine’de 70 bir dekar arazi sulanacak”
banner269

TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, DSİ Genel Müdürlüğü’nün 2021 Yılı Yatırım Programı kapsamında Çine Projesi altında yer alan “Çine Sulaması 2. Kısım” için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

DSİ Genel Müdürlüğü’nün 2021 Yılı Yatırım Programı kapsamında başlanan Çine Projesi altında yer alan “Çine Sulaması 2. Kısım” için çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Yaklaşık maliyeti 200 Milyon TL olan sulama projeyle Çine’de yaklaşık 70 bin dekar arazide sulama sağlanacak.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Çine'de devam eden sulama projesinin tamamlanmasıyla 18 Mahalle faydalanacağını belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “DSİ Genel Müdürlüğümüzün 2021 Yılı Yatırım Programının tarım sektöründeki Büyük Su İşleri Projelerinden Çine Projesi altında yer alan “Çine Sulaması 2. Kısım” için çalışmalar sürmektedir. Yaklaşık maliyeti 200 Milyon TL olan projenin ihalesi, 30.04.2021 tarihinde DSİ 21 Aydın Bölge Müdürlüğümüzce gerçekleştirilmiştir. İhale değerlendirme çalışmaları devam etmektedir. Çine İlçemizde, Eskiçine, Yağcılar, Kuruköy, Evciler, Camiağzı, Çöğürlük, Esentepe, Gökyaka, Kahraman, Kargı, Kabataş, Karakollar, Saraçlar, Sarıoğlu, Çaltı, Doğanyurt, Umurköy, Yörükler mahallelerimiz projeden faydalanacaktır. Proje ile yaklaşık 70 bin dekar alanın sulanması sağlanarak, tarımsal ürün ve verim artışı ile ekonomik gelir artışı hedeflenmektedir. Yapılan çalışmalar, aşamalar tamamlandıkça hemşehrilerimizle paylaşılacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Aydın’ımız ve Çine’miz için hayırlı olsun” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472