banner488

AK Parti İlçe Başkanı Tosun, “Hafızayı Beşer nisyan ile malüldür “

AK Parti İlçe Başkanı Tosun, “Hafızayı Beşer nisyan ile malüldür “
banner496

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Çine Ovasında Devlet Su İşleri'nin (DSİ) çiftçilerden talep ettiği yeraltı su ücretleri ile ilgili CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin’in yaptığı açıklamaya cevap olarak basın açıklamasında bulundu.

Devlet Su İşleri'nin (DSİ) çiftçilerden talep ettiği yeraltı su ücretine, çiftçilerin gösterdiği tepkiye CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin’in yapmış olduğu basın açıklamasına cevap AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun’dan geldi. Tosun, "İnsan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır" ve "Unutkanlık insan halidir" dedi.

Başkan Mehmet Tosun açıklamasında şunları söyledi; Çine CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin’in her zaman yaptığı gibi mağduriyetler üzerinden bazı gerçekleri ve verilen sözleri, yapılan yanlışları saptırmaya, unutturmaya ve çarpıtmaya çalıştığını görüyoruz. Gerçek bilinen yalanları sürekli gündemde tutup asıl kendilerinin yani Belediyelerin üzerine gelebilecek eleştirileri psikolojik savunma taktikleri kullanarak bertaraf etmeye çalıştığını şahit oluyoruz. Atalarımız “Hafızayı Beşer nisyan ile malüldür “ demişler. Ama söylenen, yaşanan hiçbir şeyi biz unutmayacağız, unutturmayacağız. İnanıyorum ki aziz milletimiz de unutmayacak.

Çine Ovası cazibe merkezi haline gelecek

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, Çine Ovasında yaşanan yer altı suları ile ilgili yüksek su ücretlerinin makul seviyeye çekilmesi hususunda; Milletvekilimiz KİT Komisyonu Başkanımız Mustafa Savaş, Ziraat Odası Başkanımız ve DSİ yetkilileriyle baştan itibaren yaptığımız görüşmeler, önümüzdeki günlerde yapacağımız görüşmeler sonucu milletimiz lehine sonuçlanacağının, oluşan mağduriyetin kısa sürede çözüme kavuşacağının, ısrarlı takibimizin olduğunun, ısrarlı takibimizin devam edeceğinin, 17 yıldır ülkeyi yönetirken milletimizin sıkıntılarını hızlı ve kalıcı çözümler getiren bir partinin ilçe başkanı olarak inancımın tam olduğunun kamuoyu tarafından bilinmesini isterim. Başkan hiç merak etmesin, bizim partimiz ve bizim partimizin milletvekilleri bir söz verdiği zaman, mutlaka yerine getirir ve hep vatandaşının yanında olur, vatandaşın derdiyle dertlenerek çözümler üretir. Bunun ilçemizde, ilimizde ve ülkemizde yakın geçmiş zamanda, uzak geçmiş zamanda sayısız örnekleri vardır. Var olmaya da devam edecektir. CHP’nin yıllardan beridir gelip geçen milletvekillerinin ilçemiz hayrına, ilçemiz yararına başarabildiği bir tek proje var mıdır acaba? Kaldı ki Çine ovasında çiftçimizin yararına devam eden Gökbel Barajı inşaatı, Gökbel Barajı sahası Toplulaştırma çalışmaları, Kapalı sistem sulama şebeke çalışmaları, Çine Çayı Islah çalışması, dere ıslahları, önümüzdeki süreçlerde gündeme gelecek olan Topçam Barajı sahası toplulaştırması ve kapalı sistem sulama çalışmaları vb. bir çok proje, bu projelerin yapımı sırasında her yerde yaşanabilecek olağan geçiş süreçlerindeki olumsuzluklar, ülkemize yapılan ekonomik saldırılar, ülkemizin güneyinde ve güneydoğusunda, içte ve dışta güvenlik güçlerimizin terör örgütleri ile vermiş olduğu etkin ve kararlı mücadele ,güney komşularımızdaki belirsizlikler ve bize yansımaları gibi sebeplerle zaman zaman sorunlar yaşansa da mutlaka makul bir sürede tamamlanarak çiftçimizin kullanımına sunulacaktır. Çine ovası önümüzdeki süreçlerde gerçekten cazibe merkezi haline gelecektir.

İlçe Başkanı ne istemektedir

Yoksa Topçam Sulama Birliği tarihinin en başarısız başkanına, Topçam Sulama Birliğini keyfi uygulamalarla, insanların siyasi görüşlerine göre taraflı bir şekilde yöneterek batırmış, haciz getirmiş başkanına Çine nin en Salih kuluna Topçam Sulama Birliği Başkanlığının verilmesini mi istemektedir. Bu arada hatırlatalım; Topçam Sulama Birliği iki sene önce DSİ’ ye devredilirken 67.20 Tl. dönüm başı sulama ücreti alınmakta idi. Bu fiyatların bugün itibariyle yüksek olmasının sebeplerinden bir tanesi de o dönem belirlenen sulama bedellerinin yüksekliğiydi.

Diğer yandan daha üç ay önce CHP’li Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adayları yerel seçimleri bir genel seçim havasına sokarak, Çineli çiftçilerimize ve hayvan üreticilerimize her türlü desteğin Belediyeler tarafından verileceğinin beyan edildiği, çiftçilerimize adeta yıldızların vaat edildiği bir seçim sürecini geride bıraktık.

Geçmişte kara bir leke olarak düşüldü

Gönül isterdi ki; yıllarca ilçemizde Tapu Mağdurları, doğalgaz gibi konularda vatandaşın mağduriyetlerinden siyasi rant sağlamaya çalışmış, mağduriyet çığırtkanlığı yapmış olan CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin’den yaklaşık 10 yıldır sürdürdüğü ilçe başkanlığı görevinde bu konuda gösterdiği hassasiyeti Çine’nin organik tarımı, dağı, taşı havası ve suyu birilerine hem de CHP’li birilerine peşkeş çekilirken de göstermesi, Çipaş batarken, Topçam Gazoz yok edilirken, Topçam Su idari yönetimiyle, müşteri potansiyeliyle CHP’li eski bir milletvekiline ait bir fabrikaya adeta devredilirken ki Çine siyaseti, ekonomisi ve sosyal hayatına kara bir leke olarak tarihe not düşülen bir olaydır bu, sesinin bu derece yüksek çıkmasını beklerdik.

Cesareti varsa

Başkanın cesareti varsa daha 31 Mart seçimlerinde “Aydın hayvan üreticisine namerde muhtaç etmeyeceğim “ diyen Büyükşehir Belediye Başkanına arayıp da Ege ET A.Ş. nin şuan itibariyle hayvan kesimi yapmadığı, hayvancının hayvan kestirecek yer bulamadığı, özel mezbahalara kesim yaptırmak zorunda kaldığını söyleseydi. Yine bütün cesaretini toplayıp seçim kaybedilen yerlerdeki Ege Et şubelerinin kapatıldığını öğrenince Başkanım yanlış yapıyorsunuz diyebilseydi. Yine Başkanın cesareti varsa Büyükşehir Belediye Başkanına “Başkanım ASKİ’nin konutlarda çok yüksek su ücreti aldığını, vatandaştan çok eleştiri aldıklarını söyleyebilse, hatta yine ASKİ’nin konutların, sitelerin, şirketlerin kendisine ait sondaj kuyularına (yer altı suları) saat takma zorunluluğu getirdiği, sondaj kuyularına saat takmayan işletmelerin yüksek para cezalarıyla karşı karşıya kaldığını, iş adamlarının ve vatandaşların çok tepkili olduğunu yüksek sesle söyleyebilseydi.

Cadı avı başlatıldı

Yine gönül isterdi ki; Yerel Seçimlerden sonra az bir oy farkıyla seçim kazanan (hatta seçim kazandığını kendisi bile uzun bir süre inanmadı ya neyse)sosyal demokrat İlçe Belediye Başkanına daha ilk seçim sonucu konuşmasında intikam naraları atan, sonrasında uygulamaları ile AK PARTİ’ ye oy veren, konvoylarına katılanlara karşı cadı avı başlatan, işçileri işten çıkaran, işyerlerinin önüne dubalar koyduran, şimdiye kadar göz yumduğu inşaatları mühürleten, cezalar yağdıran ,Çine siyasi hayatına kara bir leke çalınan uygulamalar karşısında “Başkan yanlış yapıyorsun, onlar da bu ilçenin insanı, sen herkesin başkanısın” diye isyan edebilseydi. Unutmayın ki; Bu ilçedeki seçmenin yaklaşık yarısı Başkana oy vermeyerek, yaptığı hizmetleri yetersiz bulmuş, aklına başına toplaması için uyarmıştır. Başkana oy veren vermeyen Çineli hemşerilerimiz bu uygulamaları hayretle takip etmektedir. Bu uygulamalar Çine siyasi tarihine de not olarak düşülmüştür.

Görelim bakalım belediyeciliğinizi

Bu arada yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı ve yem çuvallarıyla gezen İlçe Belediye Başkanının ucuz Çine yemini, Yer fıstığı fabrikasını, mısır unu fabrikasını, solucan gübresi fabrikasını, kestane işletme fabrikasını, organik tavuk ve yumurta üretimi tesislerini, soğuk hava depolarını ve paketleme tesislerini, organik pazarını ve gıda çarşılarını ve çiftçilerine verdikleri vaatleri Çine Kamuoyu hasretle, özlemle ve merakla beklemektedir. Elinizi çabuk tutun. Gösterin bakalım Belediyeciliğinizi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Hayati doğan
Hayati doğan - 5 yıl Önce

Başkanım bunlar hangi dönemde memleket ve vatandaşın yararına iş yaptı.bunlardan ülke yaşadığı şehir veya ilçe için hizmet beklemek.öküzün süt verebileceğini düşünmek gibi.bu hizmetler bizim işimiz yaparsa akparti yapar diğerleri bakar nokta.

Ahmet barak
Ahmet barak - 5 yıl Önce

benim babamın öleli 10sene babamın annesinin õleli 43 sene toplulaştırma diye bı kağıt geldi mirasçılar için ilk 3ayda mirasçılar arasında anlaşín anlaşamazsanız devreye ikinci kişiler girer ihale usulüyle eğer buda olmazsa devletin miras yerlerine bilir kisşi gönderip yerleri devletin alacağına dair bútün yazı gõnderdi sözün kısası babam 45yılda miras hakkına alamam8ş babamın öleleli 1010seneye yaklaşıyor bizde alamadık han8 İslam aleminde õlüm hak miras helal

Sedat arslan
Sedat arslan - 5 yıl Önce

Cine ilcemize hayırlı olsun kerdeşim

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472