banner488

ADD Aydın Şubesi Sivas Katliamı Unutmadı

“ADD Gericiliğe, Karanlığa, Faşizme Meydan Okudu”

ADD Aydın Şubesi Sivas Katliamı Unutmadı
banner496

Atatürkçü Düşünce Derneği Aydın Şubesi 22 yıl önce yaşanan Sivas katliamı nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında,

“Bugün, 20. yüzyılda ulusumuzun yüzünü kızartan, çağdaş Türkiye’nin çağdışı kalmış insanlarının yarattığı utanç verici ve yakıcı bir olayın 22. yılındayız. 2 Temmuz 1993’te, kökleri kendilerini besleyen emperyalizmin ‘şeriat’ denilen kanlı potasına salmış gericilik Sivas’ta, Madımak Oteli’nde 37 insanımızı diri diri yakmıştı. Her 2 Temmuz'da; Türkiye’de İnsanlık ölür, Düşünce ölür, Duygu ölür, Türküler ölür, Semahlar ölür, Şiirler ölür, Kitaplar ölür, Birlikte yaşama arzusu ölür, Laiklik ölür, Demokrasi ölür, Hukuk ölür, Güneş ölür, Gökyüzü ölür, İyilik ölür, Erdem ölür, Ahlak ölür, Türkiye ölür sadece ACI YAŞAR.

Bir ülkede emperyalizmin kendini canlı ama gizli tutmasının en kalıcı yolu, o ülke halkının ‘dini duygularını’ elinde tutması, dilediği gibi şekillendirmesi, uygun gördüğü zaman ve zeminde kullanmasıdır.

Ülkemizde, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın zaferle, bu zaferin de Cumhuriyet’le taçlandırılmasıyla önünün tıkandığı sanılan bu yol, 1945’ler dünyasının özel koşullarında yeniden açılmış, 1950’lerde alabildiğine güçlendirilmiş, 1980’lerden sonra uygulaya konulmuş, 2 Temmuz 1993’te zehirli meyvesini vermiştir. 1945’lerdeki masum ve belki de zorunlu gerekçelerle açılan bu yolun yolcuları, 1950’lerde ‘siz isterseniz hilafeti bile getirirsiniz’ söylemi ve ‘ezanın Arapçalaştırılması’ ve ‘Cumhuriyetin koyu düşmanı, kerameti kendinden menkul, emperyalizmin yarattığı sözde din adamlarının itibarlandırılması’ eylemleriyle cesaretlendirilmiş, 1970’lerde ‘iktidar deneyimleriyle’ önleri açılmış 1980 darbesiyle ‘resmileştirilmiş’, 1993’te, hem de laik Cumhuriyetin kurulduğu Sivas’ta ‘Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak!’ sloganlarıyla – kendi deyimleriyle – ‘kıyam’ etmişlerdir. 1990’lar boyunca seri cinayetleriyle neler yapabileceklerini, ne kadar cani olabileceklerini topluma kanıtlamışlar, ‘laiklik de neymiş? Halk istemiyorsa kalkacak elbet’, ‘hem laik hem Müslüman olunmaz, ya laik olacaksın ya Müslüman!’, ‘laik Cumhuriyetin sonu geldi’, söylemleriyle de 2000’lerde ‘iktidar’ olmuşlardır. Yıllar geçti aradan. Sizi yakanların avukatlığını yapanlar iktidara geldiler. Ülkemizi daha da karanlığa boğdular. Yakanlar, Türkiye’yi de karanlığa boğmak için ellerinden geleni yaptılar, yapıyorlar hala...Ülkemizi karanlığa boğmak isteyenler, Suriye’yi de karanlığa boğdular. On binlerce insanı katleden gericilere silah verdiler, para verdiler, yardım ettiler. Sivas’taki yobazların ateşi, bugün Suriye’de yükseliyor. Sizi benzin bidonlarıyla yakanlarla aynı zihniyete sahip olan Suriye’deki gericiler kafa kesiyor, insanların kalbini çıkartıp yerken fotoğraf çektiriyor, her yere bombalı saldırılar düzenliyorlar Ülkemizi adım adım teslim aldılar. Aydınları hapse attılar, hak ve hukuk ayaklar altına alındı, kadın cinayetleri arttı, hırsızlıkta ve rüşvette geri kalmadılar, Diyanet İşleri Başkanı’nın altına mersedesler çektiler, okulları haremlik selamlık hale getirdiler, zorunlu din dersinin yanına iki ders daha koydular, türbanı özgürlük adıyla Meclis’e soktular.

2 Temmuz 1993’te yarattıkları şok ne yazık ki yeterince uyarıcı ve uyandırıcı olamamış, ülkeyi yönetenler ne yazık ki gerekli karşı duruşu göstermeyerek adeta bu insanlık dışı eylemi yaratanları ödüllendirmiş, cesaretlendirmişlerdir. 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta sadece 37 insanımız yakılmamıştır. Orada, Cumhuriyet’in en önemli kazanımlarından biri olan ‘inanç özgürlüğü’ de yok edilmiştir. Cumhuriyetin yarattığı aydınlanma devrimine meydan okunmuştur. Bu meydan okuma Cumhuriyeti savunma azim ve kararlılığında olanlarda tepkiyi yaratmakta gecikmemiştir. 2 Temmuz 1993’ten sonra Cumhuriyeti savunanların, 2 Temmuz’un şeriatçılığın, gericiliğin emperyalizmin bin bir suratından sadece biri olduğunu bilenlerin Cumhuriyete olan bağlılık ve inançları daha da artmıştır.

22.Yıldönümünde, Sivas’ta yakılarak yok edildiği sanılan tüm canlarımızı saygı, sevgi ve özlemle anıyor, olay karşısında sessiz kalarak, kışkırtarak, görevini savsaklayarak gericilik ve emperyalizmle işbirliği yapanları lanetliyoruz. Sivas’ta bir çıra gibi yanan sizlerin ışığı ülkemizin aydınlık geleceği olacaktır.

Türk ulusu bir daha 2 Temmuzlar yaşanmasına fırsat vermeyecek, ülkesini gericilere, yobazlara, emek düşmanlarına bırakmayacaktır. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak gericiliğe, karanlığa, yobazlığa, din sömürücülerine, faşizme meydan okuyarak,  2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yakılarak yaşamlarını yitiren tüm canları saygı, sevgi, özlemle anıyor, acılarını yüreğimizde taşıyoruz.”

Atatürkçü Düşünce Derneği Aydın Şubesi


Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2015, 08:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472