banner480

ADD Aydın İli Şubeleri Eşgüdüm Toplantısı Akbük’te Yapıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Aydın İli Şubeleri Eşgüdüm Toplantısı Akbük’te Yapıldı

ADD Aydın İli Şubeleri Eşgüdüm Toplantısı Akbük’te Yapıldı.
banner269

Atatürkçü Düşünce Derneği Aydın İli Şubeleri Eşgüdüm toplantısı 14 Haziran  2015 Pazar günü AKBÜK Türkan Saylan Kültür Merkezinde Akbük Şubesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Eşgüdüm Toplantısına ADD Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Emre Altınışık, ADD Ege Bölge Sorumlusu Tolga Kale, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabey, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş ile Aydın’da Faaliyet gösteren ADD Şubeleri Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar.

Atatürkçü Düşünce Derneği Aydın Şube Başkanı Günver Güneş’in başkanlık ettiği ve Aydın’daki ADD Şubelerinin katıldığı eşgüdüm toplantısı divan heyetine ADD Akbük Şube Başkanı Narin Oskay, ADD Aydın Şubesi Sekreteri Hüseyin Asar, ADD Nazilli Şubesi Gençlik Kolu Sorumlusu Sinan Kahraman seçildiler.

Aydın, Nazilli, Söke, Kuşadası, Didim, Karacasu, Davutlar, İncirliova, Germencik, Kuyucak, Akbük Şubeleri ile Bozdoğan Temsilciliğinin katıldığı eşgüdüm toplantısında şubelerin etkinlikleri yanında ülke gündemine dair konular ele alındı. Şube Etkinlik Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi-Kültürel-Sosyal Etkinlikler- Genel Merkez 1/3 payın gönderilmesi, Üye İletişim Formlarının Düzenlenmesi, ADD Üyeliğini özendirme Üyelik Kampanyası, İktisadi İşletme Açılması konusu- Şube Genel Kurulları ile İlgili Görüşme- Yenilenen Şube Yönetimleri-üye iletişim bilgi formlarının düzenlenmesi- Atatürkçü Düşünce Dergisi- Atatürkçü Aydın Dergisi –Gençlik Kolları- Kadın Kollarının Oluşumu-Atatürkçü Düşünce Derneği Aydın İli Şubeleri Facebook Sayfasının şubelerce benimsenmesi- Genel Üye toplantıları, ADD dostları- Diyarbakır Şubesi Bina alımı kampanyası ile 7 Haziran seçim sonuçlarının konuşulduğu eşgüdüm toplantısında ayrıca iki aylık çalışma takviminde yer alan 16 Haziran Malgaç Baskını- 20-22 Haziran Erbeyli Baskını- 21 Haziran Soyadı Kanunu- 22 Haziran Amasya Genelgesi- 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı- 2 Temmuz Sivas Madımak Katliamı- 20 Temmuz Montrö Boğazlar Sözleşmesi- 23 Temmuz Erzurum kongresi- 24 Temmuz Lozan Barış Antlaşması- 24 Temmuz Basın Bayramı ile ilgili şubelerden yapılacak etkinlikler hakkında bilgi alışverişinde bulunulmuştur. 

Dilek ve Temennilerin ardından Nazan Bozkurt, Hasan Güner, Dursun Temel Yurdaer tarafından hazırlanan Eşgüdüm sonuç bildirgesi Hasan Güner tarafından okunmuştur.Bir sonraki Eşgüdüm toplantısının Kuşadasında yapılmasının kararı alındıktan sonra anı fotoğrafları alınmış ardından toplantıya son verilmiştir.

Add Aydın Şubeleri Akbük Eşgüdüm Sonuç Bildirgesi

 “Türkiye Laik, Demokratik, Çağdaş, Hukuk Devleti Ayarlarına Geri Dönmelidir”.

Atatürk’ün ölümünden hemen sonra emperyalizmin kışkırtmalarıyla ve ardından çok partili düzenle birlikte, Kemalist Devrim’e karşı olumsuzluklar başlamıştır. Bu sürecin sonunda emperyalist güçlerin yeniden ülkemizi kuşatması, sanayileşmenin önlenmesi, tam bağımsızlığın terk edilmesi, aydınlanmanın şeriatın karanlığı tarafından bastırılması, ülkeyi içinden çıkılması güç koşullara getirmiştir. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti’ne yeniden Sevr koşulları dayatılarak, parçalanmak, bölünmek istenmektedir. Bu anlamda küresel güçlerin BOP projesi ile Türkiye Cumhuriyetinde eşbaşkanlar eliyle yönetilmektedir.

Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğu belirlenen AKP uzunca bir süredir Türkiye Cumhuriyetinin yönetiminde söz sahibi olmayı sürdürmektedir.  Böyle bir iktidarın laik ve demokratik, sosyal bir hukuk devletini yönetmesinin örneği ise dünyada görülmemiştir. AKP iktidarı, Türkiye’yi parçalanma sürecine, bölünme noktasına getirmiştir. Komşularımızla düşmanlık tohumları saçmıştır, dış politikada tavizler vermektedir. Ekonomik kriz toplumu derinden sarsmış; çiftçinin, memurun, esnafın, emeklinin hali perişandır. AKP iktidarı sivil darbe yapmıştır ve halen devam etmektedir. Bütün bunlar AKP’nin derhal iktidardan uzaklaştırılması için yeterlidir.

Laik ve demokratik, sosyal bir hukuk devleti olduğu anayasasında yazan bir ülkede, laiklikten söz edilemezse, demokratiklik ise diktatörlüğe dönüştürülmek isteniyorsa, sosyal devlet ilkesine son veriliyorsa, hukuk devleti ilkesi çiğnenip yok ediliyorsa, bireyler kullaştırılıyorsa, ülkenin parçalanması ve bölünmesi için çalışılıyorsa, yolsuzluk ve rüşvet bakanlara kadar uzanarak, aile boyuna yayılıyorsa, ekonomik kriz insanları etkiliyorsa her onurlu ilkeli yurttaş gibi bunlara sessiz kalmayacağız

Laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğu Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla kesinleşen siyasi iktidarın amacı, ülkemizde rejim değişikliği yapmaktır. Ülkemizi İslam cumhuriyetine dönüştürme çabalarını kaygıyla izlemeyecek M. Kemal’in ve Türk Devrimi Önderlerinin Yaptığı gibi karşı koyacağız.  Atatürkçü düşünce Derneği Olarak sonuna kadar direneceğiz.

 Tayyip Erdoğan, seçilmesinin üzerinden on ay geçtikten sonra, kendisinin ve cumhurbaşkanlığı makamının saygınlığını ortadan kaldırmış ve bir anlamda kendi kendisini tüketmiştir. Ülkesinde ve dünyada saygınlığı kalmayan bir insanın, o yüce makamda oturması çok güçtür. Tarafsız kalacağına namusu üzerine yemin eden birinin, ya yeminle, ya da namusla sorunu vardır Anayasada devlet başkanının görevleri bellidir ve özellikle ‘tarafsız’ olduğu yazılmıştır. Millet beni seçti diye, her istediğini yapmaya, söylemeye ve tarafsızlığını bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Olamaz. Ülke yönetimini şirket yönetimine indirgeyen bir kafanın başında bulunması kabul edilecek bir durum değildir. Açıktan sermaye sınıfının sözcülüğünü yapan bu anlayış sözcülükten de öte devlet yönetimini bizzat şirket yönetimi gibi düşünmektedir. İstediği Başkanlık siteminin de özü budur.

Seçim sonuçlarına göre AKP`nin çoğunluğu yitirmesi sevinilecek bir durumdur ancak PKK terör örgütünün TBMM’ye girmesi bu sevinci gölgelemektedir. Bu seçimlerde özgürlükler için en tehlikeli olan ırkçı HDP ile oy yitirse de dinci AKP zafer kazanmıştır.

Gün 17-25 Aralık Yolsuzluklarının, ayakkabı kutularında, otel odalarında saklanan para kasalarının, çikolata kutularında sunulan dolarların, Ergenekon, Balyoz ve benzeri kumpaslarla ezilen yurtseverlerin, Soma da Ermenekte toprak altında bırakılan madencilerin, Haksızca Görevden alınan müdür müdür yardımcılarının,  Gezi de dövülen işkence gören gençlerin, gazla, fişekle, tazyikli suyla hayatını kaybeden, yaralanan, onuru kırılan halkımızın hesabını sorma günüdür. 

Türkiye’de ilericilik ve Gericiliğin kavgasında Atatürkçü Düşünce Derneği İlericilerin Yanında olacaktır. Karanlığın ve Aydınlığın Kavgasında aydınlığın yanında olacağız. AKP’den kurtulmanın yolunun tutarlı, bilinçli, kararlı, özümsediği Kemalist ilke ve devrimleri programına yerleştirmiş bir siyasi oluşumdan geçtiği anlaşılmıştır. Ancak böyle bir siyasi oluşum, iktidar mücadelesi verebilir. ADD ülkemizdeki bütün gelişmelerin yakından takipçisi olacaktır. Ülkeyi karanlık günlere götürmek isteyenlerle mücadelemiz hiç bitmeyecektir. Türkiye de Tek parti sultasına son verilirken Laik, demokratik, çağdaş Türkiye’nin  yeniden inşasında  ADD’de M. Kemal ATATÜRK ve Türk Devrimi kadrolarından aldığı bilinç ve sorumlulukla mücadele bayrağını en ön saflarda taşıyacaktır.







Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2015, 12:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472