banner488

6. Oğlak Festivali Ankaralı Ayşe ile şenlendi

Çine Belediyesi, Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu, Çine Ziraat Odası ve Çine Gelişim Vakfı’nın ortak düzenlemiş olduğu ‘6.Oğlak Ve Çoban Şenliği Etkinlikleri’ renkli görüntülere sahne oldu.

6. Oğlak Festivali Ankaralı Ayşe ile şenlendi
banner496

Çine Belediyesi, Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu, Çine Ziraat Odası ve Çine Gelişim Vakfı’nın ortak düzenlemiş olduğu ‘6.Oğlak Ve Çoban Şenliği Etkinlikleri’ renkli görüntülere sahne oldu.

Kavşit Mahallesi’nde gerçekleştirilen 6.Oğlak ve Çoban Şenliğine, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar, Osman Aydın, MHP Aydın Milletvekili-  TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, CHP Aydın Milletvekili Adayı Tayfun Talipoğlu ve Mehmet Fatih Atay, MHP Aydın Milletvekili Adayı Hüseyin Karagöz, Hilmi Bolatlıoğlu, MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak, MHP Çine İlçe Başkanı Mehmet Yavuz, CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter,  Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, ADÜ Çine Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Okan Atay, öğretim görevlileri, Kavşit, Elderesi, İbrahimkavağı ve Çatak mahallerinin çobanları, civar mahallelerden, ilçelerden ve illerden de birçok davetli katıldı.

Kavşit Mahalle Muhtarı Halil Çoban, projede emeği geçen ve şenliğe katılan vatandaşlara teşekkür etti. ADÜ Çine Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Okan Atay, şenlikte yaptığı konuşmada, üniversitelerin yalnız mesleki ve akademik insan yetiştiren kurumlar olmadığını ifade etti. Bölgeye katkı sağlamak istediklerini, bilimsel projeler hazırladıklarını belirten Atay, ”Çine Belediyesi, Ziraat Odası ve Çine Gelişim Vakfı tarafından protokol altına alınan projeyle çobanlık mesleğinin tekrar onurlandırılmasını hedefliyoruz. Çobanlık mesleği ötelenen ve itibarsızlık içine indirgenmiştir. Biz bunu itiraz ediyoruz. Çobanlık bizim özümüzdür. Bu şenliğin esas gayelerden bir tanesi de çobanlık mesleğinin tekrar onurlandırılması, önemini vurgulanması ve çobanlarımıza hak edilen değerlerin verilmesidir” diye ifade etti.

ADÜ Çine Meslek Yüksek Okulu ile birlikte çıktık diyen Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Keçicilik Projesi'ne 11 yıl önce başladık, birlikte çıktığımız yola devam etmek ve amacımız Çine halkını daha iyi ekonomik seviyeye getirebilmek, onlara yardımcı ve öncü olabilmektir. Eğer bu yolda bir nebze başarılı olabildiysek ne mutlu bizlere. Ben sizlerle beraber çalışmaktan bu güne kadar onur duydum ve duymaya devam ediyorum. Bu gün sizler kaynaşmaya ve eğlenmeye geldim” dedi.

Yayladaki şenliğe yörede yetişen keçiler için yarışma düzenlendi. Podyuma çıkan keçileri yürütmekte sahipleri zorlanınca, sahiplerinin kucağında podyuma çıktılar. Değişik ırklardan keçilerin yarıştığı Oğlak ve Çoban Şenliği’nde derece giren çobanlara plaketler verildi. Oğlak şenliğinde Aydın Efeleri Yörük Türkmen Derneği’nin efelerin oyunları ve bir çobanın kavalı da büyük ilgi gördü. Üç dalda birinci seçilen oğlakların sahiplerine yem hediye edildi. Davetlilere Fuat Becet, Ceylan ve Tayfun, en son olarak da Ankaralı Ayşe Dinçer’in konseri ile coşku doruğa tırmandı.


guncelbonus.org
Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2015, 10:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472