banner488

30 Ağustos Zafer Bayramı 99. yılında Çine’de kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı 99. yılında Çine’de kutlandı
banner496

30 Ağustos Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Çine’de de törenle kutlandı.

Çine’de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yılı dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Çine Hükümet Meydanında gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtı’na sırasıyla Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı’nın çelenkleri bırakıldı. Tören pandemi kuralları çerçevesinde sınırlı katılım, maske ve fiziksel mesafe kurallarına riayet edilerek gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine İlçe Jandarma Komutanlığında görevli personel Başçavuş Soner Yılancı yaptı. Çine Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi öğrencileri Irmak Mumcu ve Sena Duran şiir okudu.

Başçavuş Soner Yılancı şunları söyledi; “Bu gün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden, 30 Ağustos 1922’de kazandığımız büyük zaferin 99’uncu yıldönümünü ve aynı zamanda Türk silahlı kuvvetleri günün kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Bu zafer, ulu önder ve ebedi başkomutan Atatürk’ün önderliğinde, çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, Dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir millet, sarılmaz azim ve inancın zaferidir. Bu zafer, yeni Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin atıldığı, Trük birlik ve beraberliğinin, kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunu, tüm Dünyaya öğretildiği tarihte bir benzeri bulunmayan eşsiz bir zaferdir. 30 Ağustos zaferi, bir ulusun varoluşunun, birlik ve beraberliğinin ve vatan sevginin, bir toplumun sahip olması gereken yüce değerlerinin, genç nesillere aktarılmasında kullanabileceği, kıymetli bir hazinenin ölümsüz sembolü olarak tarihteki yerini almıştır” ifadelerini yer verdi.

Tören konuşmanın ardından son bulurken, törene Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Enver Salih Dinçer, Çine Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaan Güllü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş başkanları, daire amirleri, gazi ve yakınları ile birlikte vatandaşlar katıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472